Οι 6 συνήθειες που μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού

11:37 6/4/2020 - Πηγή: iPop

Η πρόληψη και η έγκυρη διάγνωση είναι σωτήριες για τον καρκίνο του μαστού. Υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και όλες οι γυναίκες, αλλά και οι άνδρες, θα πρέπει να τις λαμβάνουμε υπόψιν.

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια μορφή καρκίνου που δυστυχώς δεν μπορεί να αποφευχθεί εντελώς. Ορισμένοι παράγοντες όπως η γήρανση ή η κληρονομικότητα δεν μπορούν να επηρεαστούν, όμως, ο κίνδυνος μπορεί να μειωθεί υιοθετώντας υγιεινές συνήθειες και κόβοντας τις κακές συνήθειες.

Οι 6 συνήθειες που μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστούΊνες

Η κατανάλωση

αρκετών ινών μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες που τρώνε 30 γραμμάρια ινών την ημέρα είναι κατά 32% λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού. Βρώμη, blueberries, καρότα, πράσινα φασόλια και ξηροί καρποί είναι όσα πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου!

Όχι αλκοόλ

Ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι, είναι καλύτερα να μην πίνεις πολύ αλκοόλ. Η κατανάλωση πολλών αλκοολούχων ποτών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Αυτός ο κίνδυνος είναι ο υψηλότερος με την κατανάλωση ενός, δύο ή περισσοτέρων ποτών ανά ημέρα. Αν φυσικά πίνεις ένα κρασί δεν κινδυνεύεις!

Lily Banse/ UnsplashΣταμάτα το κάπνισμα

Όλοι το γνωρίζουν: Το κάπνισμα δεν κάνει καλό σε τίποτα. Εκτός από τον καρκίνο του πνεύμονα και τις καρδιαγγειακές παθήσεις, υπάρχει επίσης ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού. Το σώμα σου θα σε ευχαριστεί εάν κόψεις το κάπνισμα.

Δώσε προσοχή στα παραπάνω κιλά

Το υπερβολικό βάρος, ειδικά μετά την εμμηνόπαυση, μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Όσο περισσότερο λίπος έχεις στο σώμα σου, τόσο μεγαλύτερη και η παραγωγή οιστρογόνων. Αυτή η περίσσεια οιστρογόνων αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Έλεγχος

Ειδικά οι γυναίκες μεταξύ 40 και 74 ετών έχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Γι’ αυτό μην ξεχνάς να κάνεις τις εξετάσεις σου. Η μαστογραφία ελέγχει εάν υπάρχουν όγκοι ή άλλα ασυνήθιστα πράγματα στο στήθος σου. Δες εδώ ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνεις κάθε χρόνο.

Κατανάλωση λαχανικών

Γνωρίζουμε από παιδιά ότι πρέπει να τρώμε αρκετά λαχανικά. Αλλά το ήξερες ότι η κατανάλωση λαχανικών συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού; Επικεντρώσου κυρίως στο μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι και το λάχανο, καθώς αυτά τα λαχανικά κάνουν πολύ καλό στο σώμα σου, ενώ συνδυάζονται τέλεια σχεδόν με κάθε φαγητό.

Unsplash/ Louis HanselΔιάβασε ακόμα:

Το σημάδι για τον καρκίνο του μαστού που όλες οι γυναίκες αγνοούν

Photo: Pexels

Το άρθρο Οι 6 συνήθειες που μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα