Άστατος ο καιρός τον Απρίλιο με βροχές και χιόνια

20:11 5/4/2020 - Πηγή: iPop

Ο καιρός τον Απρίλιο δεν φαίνεται να είναι τόσο ζεστός όσο τον περιμέναμε, αφού όπως φαίνεται επικρατεί κακοκαιρία σ’ όλη τη χώρα. 

Πιο άστατος απ’ ό,τι περιμέναμε είναι ο καιρός τον Απρίλιο με τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, ενώ αναμένεται να σημειωθεί και χιονόπτωση.

Σε ποιες περιοχές, όμως;

Μέχρι στιγμής η κακοκαιρία έχει πλήξει όλη τη χώρα. Στη Χαλκιδική, την Εύβοια και τη Σκιάθος έχουν σημειωθεί οι περισσότερες καταστροφές, ενώ μεγάλες ποσότητες χιονιού έπεσαν στο Μέτσοβο και τις Σέρρες.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τη Δευτέρα θα συνεχίσουν οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά (και στην Αττική), οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Βόρειο Αιγαίο, καθώς και οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη Δευτέρα 6 Απριλίου θα σημειωθούν στα ανατολικά βροχές κυρίως στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και από το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης.

Επιπλέον, οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9, στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Ο καιρός μας δίνει έναν ακόμα λόγο να μείνουμε μέσα στα σπίτια μας, αποφεύγοντας να βγαίνουμε έξω για μη σημαντικούς λόγους και τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα για την πρόληψη του κορονοϊού.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο “χάρτη”

Photo: Unsplash/Elly Filho

Το άρθρο Άστατος ο καιρός τον Απρίλιο με βροχές και χιόνια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα