Οι «27» θέτουν επί τάπητος το μέλλον της Ε.Ε. μετά την εκλογή Tusk

09:58 10/3/2017 - Πηγή: iPop

Οι «27» αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό την απουσία της πρωθυπουργού, Theresa May, σήμερα, Παρασκευή, κατά τη δεύτερη ημέρα Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες θα συζητήσουν για το μέλλον της Ευρώπης μετά το Brexit.

Παραμένει τεταμένο το κλίμα:

Η ένταση η οποία επήλθε μετά τη στάση την οποία κράτησε η Πολωνία που δεν στήριξε την εκλογή του Donald Tusk παραμένει.

Θυμίζουμε, πως ο Donald Tusk εξελέγη με 27 έναντι μία ψήφου, καθώς

η ίδια του η χώρα τάχθηκε κατά του.

Η Πολωνία αποφάσισε να «μη αποδεχθεί τα συμπεράσματα αυτής της Συνόδου Κορυφής», όπως χαρακτηριστικά προειδοποίησε η Πρωθυπουργός της.

To τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου, αφορά μεταξύ των υπολοίπων, θέματα όπως είναι η μετανάστευση, η οικονομία, η άμυνα ή η κατάσταση στα δυτικά Βαλκάνια.

Η στάση της Βαρσοβίας:

Η Βαρσοβία προσάπτει στον Tusk, πως έχει καταχραστεί την εξουσία του εμπλεκόμενος «προσωπικά» στην πολιτική ζωή της Πολωνίας.

Οι δηλώσεις της Merkel και του Tusk:

«Επιτύχαμε ένα καλό αποτέλεσμα αν και δεν έχουμε ομοφωνία. Αλλά ανανεώσαμε τη θητεία του προέδρου του Συμβουλίου. Με αυτό μπορούμε να εργασθούμε», τόνισε μετά την ψηφοφορία η Καγκελάριος της Γερμανίας.

Ενώ από την μεριά του ο D.. Tusk υπογράμμισε, πως θα κάνει «ό,τι είναι δυνατόν για να κάνει την Ευρωπαϊκή Ένωση καλύτερη, συνεργαζόμενος με όλα τα κράτη μέλη , χωρίς εξαιρέσεις».

Τι αναμένουμε να γίνει την Παρασκευή;

Σήμερα, οι «27», όπως έχει γίνει γνωστό θα αφιερώσουν το πρωινό τους στην προετοιμασία της «Διακήρυξης της Ρώμης», το οποίο θα δημοσιοποιηθεί στην επέτειο των 60 ετών από τη Συνθήκη της Ρώμης.

Κεντρική ιδέα του κειμένου σημειώνεται, πως θα είναι η διατήρηση της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit.

Ποιο στηρίζουν την ιδέα ενός ευρωπαϊκού μέλλοντος πολλών ταχυτήτων;

Κυρίως υποστηρίζεται από την Γερμανία και την Γαλλία οι οποίες επιδιώκουν την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας χωρίς τα εμπόδια που θέτουν οι απρόθυμες ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Σύνοδος Κορυφής: Σε ανοδική πορεία η ανάπτυξη της Ε.Ε. | Αντιδράσεις Πολωνίας για τον Tusk

photo: The European Union / SOOC

The post Οι «27» θέτουν επί τάπητος το μέλλον της Ε.Ε. μετά την εκλογή Tusk appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα