Οδηγός επιβίωσης για τις μέρες που έχεις τις μαύρες σου!

18:19 10/1/2021 - Πηγή: iPop

Δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες και αυτό είναι ευρέως γνωστό! Ειδικά τους τελευταίους μήνες με την πανδημία οι μέρες τείνουν να γίνονται ακόμα πιο δύσκολες από ότι ήταν συνήθως. Το στρες, η μελαγχολία, η θλίψη ίσως έχουν συχνότερη εμφάνιση πλέον και με την καραντίνα το να τα αποφύγεις έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολο. Ωστόσο για όλα υπάρχει μία λύση ακόμα και για τις μέρες που έχεις τις μαύρες

σου.

Οδηγός επιβίωσης για όταν έχεις τις μαύρες σου

Όταν νιώθεις τη θλίψη να σε περιτριγυρίζει καλό θα ήταν να μην υποκύψεις και να βάλεις τα δυνατά σου να βγεις από αυτήν αλώβητη. Πιο αναλυτικά παρακάτω θα βρεις διάφορους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να επιβιώσεις αυτές τις δύσκολες μέρες!

Γράψε ένα γράμμα στον εαυτό σου! Γράψε όλα όσα αισθάνεσαι και τους λόγους για τους οποίους νιώθεις έτσι. Γράψε ακόμα και όλα αυτά για τα οποία νιώθεις ευγνώμων.
Βάλε το αγαπημένο σου κραγιόν που τόσο σου έχει λείψει με τη χρήση της μάσκας και φρόντισε τον εαυτό σου! Θα δεις ότι θα νιώσεις αμέσως καλύτερα ύστερα από μερικά χαμόγελα στον εαυτό σου.
Πέσε για ύπνο. Κάποιες φορές η σωματική εξάντληση ή ακόμα και η ψυχική κούραση μας κάνουν να νιώθουμε λίγο moody χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Ένας μικρός ύπνος μπορεί να βοηθήσει σε αυτές τις περιπτώσεις.
Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι δυνατά και χόρεψε με την ψυχή σου. Σίγουρα όταν έχεις τις μαύρες σου το μόνο που δε θα θες να κάνεις είναι να ακούσεις χαρούμενη μουσική, ωστόσο με την πρώτη νότα όλα αυτά θα τα αφήσεις πίσω σου.
Τηλεφώνησε στην κολλητή σου. Θα ξεχαστείς αμέσως, θα αναλύσεις αν θες τους λόγους που αισθάνεσαι άσχημα και σίγουρα όταν έρθει η ώρα να κλείσετε το τηλέφωνο η θλίψη θα είναι ήδη χιλιόμετρα μακριά σου!
Φτιάξε ένα ζεστό ρόφημα στον εαυτό σου. Είτε σοκολάτα είτε κακό ή ακόμα και το αγαπημένο σου τσάι. Θα νιώθεις αμέσως μία ζεστασιά και μία χαλάρωση να σε περιτριγυρίζει και θα ηρεμήσεις.
Φτιάξε μία χαλαρωτική ατμόσφαιρα και άναψε ένα κεράκι ή και δύο. Μπορείς ακόμα να κάνεις ένα ωραίο αφρόλουτρο με λίγη μουσική και αιθέρια έλαια.
Κάνε μία βόλτα, βάλε τα ακουστικά σου και βγες στη φύση. Σκέψου όλα όσα σε απασχολούν και άσε τις σκέψεις σου να εξανεμιστούν όταν συνειδητοποιήσεις ποιες είναι σοβαρές και ποιες όχι και τόσο τελικά.
Διάβασε ένα βιβλίο ή δες την αγαπημένη σου ταινία, κατά προτίμηση κάτι σε κωμωδία… Το πρώτο χαμόγελο θα οδηγήσει στο πιο δυνατό γέλιο στο τέλος της μέρας.

Και μην ανησυχείς… Θα περάσει κι αυτό!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Οδηγός επιβίωσης για τις μέρες που έχεις τις μαύρες σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα