Ο Sensei Seth μας εξηγεί γιατί το Cobra Kai είναι ακριβές όσον αφορά στο καράτε

16:49 10/1/2021 - Πηγή: iPop

Η δημοφιλής σειρά του Netflix Cobra Kai σύμφωνα με έναν πραγματικό Sensei όπως φαίνεται είναι αρκετά ακριβής όσον αφορά τις τεχνικές του καράτε.

Το Cobra Kai, οι τεχνικές του καράτε και όλα όσα αναπαρίστανται σωστά!

Το Cobra Kai

είναι μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές του Netflix και έχει κερδίσει ένα μεγάλο ποσοστό του κοινού καθώς συνεχίζει το έπος Karate Kid της δεκαετίας του ’80, αλλά τονίζοντας τις λεπτομέρειες πίσω από τις πολεμικές τέχνες. Προσφέρει σκηνές μάχης υψηλής έντασης παρόλο που πολλοί μπορεί να επικρίνουν την απεικόνιση του καράτε της εκπομπής, επισημαίνοντας ορισμένες από τις ανακρίβειες της.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο του YouTube, ο vlogger πολεμικών τεχνών Sensei Seth περιγράφει μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους το Cobra Kai αναπαριστά το αμερικάνικο καράτε.

Εξοπλισμός

Το πρώτο πράγμα που μπορεί να παρατήρησες στο Cobra Kai είναι η χρήση του εξοπλισμού τους. Ο Seth λέει ότι δεν φοβούνται να χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό στην παράσταση, όπως σάκους και makiwara και υπογραμμίζει την ιδέα της προπόνησης επιδόσεων για ένα άθλημα. Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά:

Τα αμερικάνικα ντότζο συνήθως προτιμούν να σκέφτονται περισσότερο τον εξοπλισμό και την αποδοτικότητα πρώτα ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την εκπαίδευσή τους. Η σειρά έδειξε βάρη τα οποία είχαν στο πίσω δωμάτιο, ένα τμήμα για διαφορετικές ισομετρικές κινήσεις και διαφορετικά τμήματα για προπόνηση επιδόσεων στον αθλητισμό.

Οι κλωτσιές

Το Taekwondo και το karate στις αρχές της δεκαετίας του ’80 αφορούσε περισσότερο σε κλωτσιές το οποίο έφερε περισσότερες κλωτσιές και στο karate στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πιστεύω ότι το Cobra Kai υποτίθεται ότι βασίζεται στο Tang soo do, το οποίο είναι ένα πολύ κορεατικό καράτε taekwondo-ish, το οποίο έχει επίσης νόημα γιατί έχει αρκετές κλωτσιές

Το Cobra Kai είναι επίσης τεράστιο σε φιλονικίες και demo, αλλά χωρίς γάντια (κάτι που είναι απίθανο στην Αμερική). Αλλά έχουν τη σωστή ιδέα, επειδή στα αμερικανικά σχολεία καράτε, υπάρχουν πάντα επιδείξεις για να κερδίσουν την προσοχή και να κάνουν περισσότερα παιδιά να εγγραφούν και να συμμετάσχουν.

Καλός δάσκαλος – Κακός επιχειρηματίας

Σύμφωνα με το Seth, στην Αμερική θα διαπιστώσεις ότι όσο καλύτερος είναι ο δάσκαλος πολεμικών τεχνών, συνήθως τόσο χειρότερος είναι στην επιχείρηση. Και το Cobra Kai έδειξε ακριβώς αυτό. Όταν ο Τζόνι ξεκίνησε να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας για το Cobra Kai, δεν είχε τους μισούς κανονισμούς που έπρεπε και δεν είχε μαθητές. Ο Seth λέει ότι ενώ οι Αμερικανοί είναι πολύ επιχειρηματικοί, θέλουν να έχουν κάτι επεκτάσιμο που μπορούν να διδάξουν σε πολλούς ανθρώπους, ενώ το στυλ okinawan, δεν έχει σκοπό να διδάξει πολλούς ανθρώπους.

Ο αμερικανικός τρόπος είναι να κατέχεις ένα σχολείο, να έχεις ένα κτίριο και να λειτουργεί σε αυτό. Δεν σημαίνει απλώς ότι πρέπει να είσαι καλός στη διδασκαλία πολεμικών τεχνών, αλλά πρέπει να είσαι καλός στις επιχειρήσεις και στο μάρκετινγκ. Και αν υπάρχει κάτι που ο Τζόνι Λόρενς δεν τα πάει καλά, είναι το μάρκετινγκ. Τουλάχιστον μέχρι να πάρει βοήθεια από τον Μιγκέλ

Αυτά είναι μόνο μερικά από όσα επεσήμανε ο Sensei Seth. Στο παρακάτω video μπορείς να δεις ακόμα περισσότερα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο Sensei Seth μας εξηγεί γιατί το Cobra Kai είναι ακριβές όσον αφορά στο καράτε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα