Προκλήσεις για τον Τσίπρα εντός και εκτός συνόρων

16:01 1/10/2016 - Πηγή: iPop

Αντιμέτωπος με μια σειρά από προκλήσεις είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός επιχειρώντας να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα και να δώσει ένα τέλος στην δημόσια αντιπαράθεση είχε σειρά συναντήσεων την εβδομάδα που μας πέρασε.

Το πρωί της Δευτέρας συγκλήθηκε υπουργικό συμβούλιο με τη συμμετοχή των περισσότερων υπουργών, ενώ τις επόμενες ημέρες είχε συναντήσεις με τους

υπερθεματιστές των τηλεοπτικών αδειών.

Την Παρασκευή συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ, ενώ λίγο αργότερα είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και τα «κόκκινα δάνεια».

Την Δευτέρα στο Μαξίμου θα λάβει χώρα σύσκεψη για το προσφυγικό με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων και των τοπικών αρχών της Λέσβου για να μελετηθεί η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου.

Παράλληλα, προκλήσεις έρχονται κι απ’ το εξωτερικό, κυρίως μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αμφισβήτησε τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Τι απάντησε ο Πρωθυπουργός στον Ταγίπ Ερντογάν;

Ως «επικίνδυνη» χαρακτήρισε την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης απ’ τον Ταγίπ Ερντογάν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου υπογράμμισε:

Η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης που ρύθμισε ξεκάθαρα και οριστικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών του, είναι επικίνδυνη τόσο για τις σχέσεις των δύο χωρών μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Ανεξάρτητα από τις πραγματικές αιτίες που προκαλούν παρόμοιες δηλώσεις αμφισβήτησης της διεθνούς νομιμότητας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε τονίζοντας πως η Κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να ενισχύει με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον ρόλο της Ελλάδας, ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας σε μία εύθραυστη περιοχή. «Ως χώρας που υπερασπίζεται σταθερά τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου».

The post Προκλήσεις για τον Τσίπρα εντός και εκτός συνόρων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα