Ομπάμα: Φυσικά και έχω ανησυχίες για τον Τραμπ

08:05 15/11/2016 - Πηγή: iPop

Δηλώσεις λίγο πριν την αναχώρησή του για το ταξίδι του στην Ελλάδα έκανε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τις οποίες παραδέχθηκε ότι έχει ανησυχίες σχετικά με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ομπάμα υπογράμμισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο Ντ. Τραμπ να στείλει μηνύματα ενότητας, μετά από μια προεκλογική εκστρατεία που δίχασε τον αμερικάνικο λαό.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι είπε στον Τραμπ κατά την συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο

πως «εξαιτίας της σφοδρότητας της προεκλογικής εκστρατείας είναι πραγματικά σημαντικό να προσπαθήσει να στείλει μηνύματα ενότητας και να προσεγγίσει τις μειονοτικές ομάδες, τις γυναίκες και άλλους που εξέφραζαν ανησυχίες σχετικά με το πνεύμα που επικράτησε προεκλογικά».

Δεν πιστεύω ότι είναι ιδεολόγος και εκτιμώ πως στο τέλος της μέρας είναι ρεαλιστής, γεγονός που μπορεί να του φανεί χρήσιμο από την στιγμή που έχει ικανούς ανθρώπους γύρω του. Είναι ξεκάθαρο ότι γνωρίζει προς τα πού βαδίζει

Όσον αφορά το εάν έχει ανησυχίες, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε: «Αν έχω ανησυχίες; Φυσικά και έχω. Εκείνος και εγώ διαφέρουμε σε πάρα πολλά θέματα».

Ωστόσο, πρόσθεσε ο απερχόμενος Πρόεδροε, «παρά την κριτική του κατά τον προεκλογικό του αγώνα για τα έξοδα της χώρας του για το ΝΑΤΟ, ο Τραμπ έχει δώσει ενδείξεις ότι έχει δεσμευτεί για τη διατήρηση των σχέσεων με τους συμμάχους των ΗΠΑ. Στη συζήτησή μου με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον για την διατήρηση των βασικών στρατηγικών μας σχέσεων. Οπότε, ένα από τα μηνύματα που θα μπορέσω να μεταβιβάσω είναι η δέσμευσή του για το ΝΑΤΟ και την υπερ-Ατλαντική συμμαχία».

Τέλος, αναφορικά με το ταξίδι του στην Ελλάδα ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ανυπόμονος. «Περιμένω με ανυπομονησία την πρώτη μου επίσκεψη στην Ελλάδα».

The post Ομπάμα: Φυσικά και έχω ανησυχίες για τον Τραμπ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα