Όλα έτοιμα για την έλευση του Ομπάμα- «Πολλαπλά εποικοδομητική» την χαρακτηρίζει η Κυβέρνηση

07:49 15/11/2016 - Πηγή: iPop

Σε λίγες μόνο ώρες ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, καταφθάνει στην χώρα μας και η Αθήνα είναι έτοιμη να τον υποδεχτεί. Ο ίδιος σε μήνυμά του λίγες ώρες πριν το ταξίδι του εξέφρασε την ανυπομονησία του για την πρώτη του επίσκεψη στην χώρα μας. «Αστακός» το κέντρο της Αθήνας με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και τροποποιήσεις στα ΜΜΜ.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο τέταρτος πρόεδρος

των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Ελλάδα. Η τελευταία επίσκεψη Αμερικανού προέδρου ήταν του Μπιλ Κλίντον το 1999.

Τι είπε για την επίσκεψη Ομπάμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος;

Ο Δ. Τζανακόπουλος σε δήλωση του στην «Αυγή» χαρακτήρισε την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου «πολλαπλά εποικοδομητική για την προώθηση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το ελληνικό χρέος και για την επιβεβαίωση του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή».

Αναλυτικά, η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου:

«Υποδεχόμαστε και καλωσορίζουμε σήμερα τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Πρόκειται για μια επίσκεψη της οποίας η σημασία υπερβαίνει τον προφανή συμβολισμό. Διεξάγεται σε μια κρίσιμη περίοδο, τόσο για τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος όσο και για το προσφυγικό ζήτημα, καθώς και για το Κυπριακό.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη θα είναι πολλαπλά εποικοδομητική και θα συμβάλει στην προώθηση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το ελληνικό χρέος, ενώ ταυτόχρονα θα επιβεβαιώσει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή».

Δείτε την επιβίβαση του Μπαράκ Ομπάμα στο Air Focre 1 για την τελευταία του περιοδεία:

Το πρόγραμμα του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα

Μετά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 10:50 όπου θα τον υποδεχτεί ο Πάνος Καμμένος, ο Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα έχει συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο στη 13:30. Στη συνέχεια, στις 14:30 θα συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 19:30 θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας.

Την Τετάρτη το πρόγραμμα του Αμερικανού Προέδρου θα είναι πιο χαλαρό, ενώ θα παραχωρήσει ομιλία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Σε ισχύ έχουν τεθεί ήδη δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει της άφιξης του Αμερικανού Προέδρου. 4.500 αστυνομικοί θα κάνουν περιπολίες, ενώ παραπάνω από 500 Αμερικανοί πράκτορες και ελεύθεροι σκοπευτές. έχουν καταφθάσει στην ελληνική πρωτεύουσα.

Παράλληλα, άνδρας της ασφάλειας, της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ θα είναι σε επιφυλακή σε κεντρικά σημεία, με εκπαιδευμένα σκυλιά για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών.

Τέλος, απ’ την Παρασκευή έχουν καταφθάσει οι θωρακισμένες λιμουζίνες του Αμερικανού Προέδρου και της συνοδείας του, βαρύς οπλισμός ομάδες κρούσης.

Στα σημεία που θα κινηθεί ο Ομπάμα θα αποκλείεται η περιοχή μισή ώρα πριν, ενώ θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές σε ταράτσες και άλλα κομβικά σημεία. Σε επιφυλακή θα είναι κι ένα νοσοκομείο 150 ατόμων.

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια του Μετρό

Έπειτα από εντολή της Αστυνομίας, δεν θα γίνονται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά τις ώρες ανάμεσα στις 10:20 και τις 11:20.

Θυμίζουμε ότι στις 12:00 οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας («Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής», «Ακρόπολη» και «Συγγρού-Φιξ») θα κλείσουν.

Διαβάστε εδώ τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ.

The post Όλα έτοιμα για την έλευση του Ομπάμα- «Πολλαπλά εποικοδομητική» την χαρακτηρίζει η Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα