Σε εξέλιξη η κλειστή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου | Ο Τσίπρας δίνει τον ρυθμό για τη συμφωνία

08:10 13/4/2017 - Πηγή: iPop

Ο Τσίπρας δίνει τον ρυθμό στο υπουργικό συμβούλιο, μετά το Eurogroup της Μάλτας, το οποίο ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί και εξελίσσεται κεκλεισμένων των θυρών.

Μετά το Eurogroup της Μάλτας, συνεδριάζει για πρώτη φορά το Υπουργικό Συμβούλιο με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει τον ρυθμό σχετικά τόσο με την πορεία του κυβερνητικού έργου, τη συμφωνία, τη πορεία της διαπραγμάτευσης και βέβαια τη συζήτηση για τα βραχυπρόθεσμα

μέτρα για το χρέος αλλά και μία καλά ενορχηστρωμένη επίθεση στη ΝΔ και στο πρόσωπο του αρχηγού της.

Να θυμίσουμε, άλλωστε, πως κατά την τοποθέτηση του ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία αφιέρωσε το πρώτο κομμάτι της ομιλίας του σε μία προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην επιλογή του να μη στηρίξει την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης.

Η στρατηγική της πόλωσης έχει επιλεγεί από το Μέγαρο Μαξίμου τη στιγμή, που όπως πιστεύουν, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει χάσει το βασικό της αφήγημα σε σχέση με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ποιος ο στόχος του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου;

Ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου αλλά και η υπενθύμιση στα μέλη του πως η δουλειά στα χαρτοφυλάκιά πρέπει να ενταθεί ειδικά τώρα που η κυβέρνηση βαδίζει προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι από τους βασικούς στόχους.

Αναμένεται. ο Πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του Μαξίμου σε σχέση με τη διαπραγμάτευση, την τεχνική συμφωνία, αλλά και με το χρέος.

Παράλληλα με τη διαπραγμάτευση ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει στους υπουργούς της Κυβέρνησής του τη σημασία που έχει η καθημερινότητα των πολιτών και η εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος του κόμματος που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα προκειμένου να αντιστραφεί το αρνητικό δημοσκοπικό κλίμα που υπάρχει.

Τα επόμενα βήματα άλλωστε, όπως τα προσδιόρισε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, είναι:

Επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα μετά τη Σύνοδο του ΔΝΤ.Ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας και προσδιορισμός των προαπαιτούμενων που πρέπει να ψηφιστούν άμεσα.Καθορισμός ακόμα και έκτακτου Eurogroup στο οποίο θα εγκριθεί η τεχνική συμφωνία και θα προσδιοριστούν επισήμως τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

The post Σε εξέλιξη η κλειστή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου | Ο Τσίπρας δίνει τον ρυθμό για τη συμφωνία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα