Ο τρόπος που μιλάς δείχνει και το εάν σέβεσαι. 4 εύκολα βήματα για να επικοινωνείς καλύτερα με τους γύρω σου

20:41 2/10/2020 - Πηγή: iPop

Οι εργαζόμενοι σήμερα είναι διαφορετικοί… Τι εννοούμε; Ρίξε μια ματιά στις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις του κόσμου… Όλοι οι υπάλληλοι είναι διαφορετικοί απ’ ό,τι παλιότερα. Έρχονται από διαφορετικά backgrounds, έχει ο καθένας διαφορετικές απόψεις και πεποιθήσεις, ενώ ο σεξουαλικός προσανατολισμός πλέον δεν είναι ταμπού, ούτε στη δουλειά… ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να είναι. Μπορεί στην Ελλάδα τα πράγματα να μην είναι ακόμα τόσο ανοιχτά, αλλά στις μεγαλύτερες εταιρείες του εξωτερικού η κανονικότητα είναι ότι θα έρθει η συνάδελφός

σου να σου πει ότι το βράδυ έχει κανονίσει φαγητό με την σύζυγό της κι εσύ δεν θα απορήσεις ούτε θα την κοιτάξεις περίεργα, και σε καμία περίπτωση δεν θα νιώσεις ότι θα έπρεπε να σου έχει εξηγήσει εκ των προτέρων ότι είναι παντρεμένη με γυναίκα και όχι άντρα. Κι ενώ όλη αυτή η αλλαγή στις επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική, πολλές φορές η επικοινωνία στο εργασιακό περιβάλλον δεν αντικατοπτρίζει αυτή την πρόοδο.

Γιατί δεν πρόκειται να πει ποτέ ξανά “κυρίες και κύριοι” η Japan Airlines

Το Harvard Professional Development έχει δημιουργήσει έναν οδηγό με 4 βήματα για μια καλύτερη επικοινωνία στο εργασιακό περιβάλλον, ώστε -σε όποια θέση κι αν είσαι- να κάνεις όλους τους συναδέλφους ή τους υπαλλήλους σου να αισθάνονται όμορφα.

Η σωστή γλώσσα είναι απαραίτητη σε κάθε χώρο εργασίας. Γι’ αυτό και πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε λέξεις και φράσεις που κάνουν τους γύρω μας να νιώθουν αποκλεισμένοι.

4 εύκολα βήματα για καλύτερη επικοινωνία στο εργασιακό περιβάλλον

#1 Επεξεργάσου τις πληροφορίες

Είτε συντάσσεις ένα email είτε ετοιμάζεις μια ομιλία, είναι πολύ σημαντικό να εξετάσεις προσεκτικά τα άτομα με τα οποία επικοινωνείς. Μην υποθέτεις πράγματα για τους ανθρώπους, ότι είναι συγκεκριμένης καταγωγής, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις λέξεις/ φράσεις που να μην αποκλείουν κανέναν, ειδικά όταν δεν ξέρεις τι άνθρωποι είναι αυτοί στους οποίους απευθύνεσαι.

#2 Παίξτο safe

Το “they” έγινε η λέξη της χρονιάς το 2015. Ξέρεις γιατί; Διότι τους περικλέει όλους!

Το 2015, νέες εκφράσεις ταυτότητας φύλου δημιούργησαν μια νέα συζήτηση για την επικοινωνία και το “they” έχει γίνει ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο σ’ αυτή την συζήτηση.

Προσπάθησε να μην απευθύνεσαι με εκφράσεις, όπως “αυτός” ή “αυτή”, εκτός αν γνωρίζεις ξεκάθαρα ότι το κοινό σου αυτοπροσδιορίζεται ως το ένα ή το άλλο.

Freepik

#3 Προσοχή σε κάποιες λέξεις

Μπορεί εσύ να έχεις συνηθίσει να χρησιμοποιήσεις κάποιες λέξεις όπως “τρελός”, “χαζός”, “κουλός” κι άλλες τέτοιες εκφράσεις που δεν είναι ευγενικές, ωστόσο, να ξέρεις ότι οι γύρω σου επειδή σε γνωρίζουν δεν σε παρεξηγούν. Όμως, δεν ισχύει το ίδιο και στη δουλειά σου. Λέξεις που εκφράζουν μια υποτίμηση είναι απαγορευτικές στη δουλειά.

Εκτός από την ενίσχυση των στερεοτύπων σχετικά με τις συνθήκες ψυχικής υγείας και τη σωματική αναπηρία, αυτές οι λέξεις μπορούν να στείλουν τελείως λάθος μηνύματα σε κάποια άτομα.

Unsplash/Annie Spratt

#4 Αγνόησε την κριτική

Μην φοβάσαι πώς θα αντιδράσουν οι γύρω σου εάν αρχίσεις και μιλάς πιο προσεκτικά για να μην κάνεις κανέναν να νιώσει άσχημα. Αν κάποιος σε κριτικάρει επειδή ο τρόπος που μιλάς δεν είναι αυτός που έχει συνηθίσει, απλά αγνόησέ τον. Δεν είναι εύκολο για όλους να δεχτούν τέτοιες αλλαγές, αλλά όταν εσύ ξέρεις ότι αυτές οι αλλαγές έχουν έναν ανώτερο σκοπό, δεν υπάρχει λόγος να σπαταλήσεις ενέργεια για να ασχοληθείς με όσους σε κρίνουν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο τρόπος που μιλάς δείχνει και το εάν σέβεσαι. 4 εύκολα βήματα για να επικοινωνείς καλύτερα με τους γύρω σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα