Ο Σούλτς επιβεβαιώνει τις απαιτήσεις της Τουρκίας από την Ε.Ε

18:28 7/3/2016 - Πηγή: iPop

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς επιβεβαιώνει της απαιτήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό. Ο ίδιος ωστόσο επισημαίνει πως η Ε.Ε δεν πρόκειται να συνδέσει το προσφυγικό με την ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς επιβεβαίωσε την απαίτηση της Άγκυρας, για επιπλέον οικονομική ενίσχυση

ύψους 3 δισ. ευρώ, προκειμένου να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση, όπως επίσης και τις προσπάθειες της Τουρκίας, για σύνδεση της προσφυγικής κρίσης, με το ενδεχόμενο ένταξης της χώρας στην Ε.Ε.

Υπενθυμίζουμε πως η Τουρκία επιδιώκει την αύξηση της οικονομικής βοήθειας ύψους 3 δισ. δολαρίων, για την οποία είχε δεσμευθεί παλαιότερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, ταχύτερη έκδοση visa στη ζώνη Σένγκεν για τους Τούρκους πολίτες, αλλά και διεύρυνση των συζητήσεων για την ταχύτερη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Μάρτιν Σούλτς, υπογράμμισε πως πρόκειται για δύο ξεχωριστά ζητήματα, εκφράζοντας μάλιστα την αντίθεσή του, αναφορικά με τους χειρισμούς της Τουρκίας. Αναφερόμενος τώρα το αίτημα της Άγκυρας, για την οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας ύψους 3 δισ. ευρώ, για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, ο Πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, υπογράμμισε πως αυτό εξαρτάται από τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος ο Μάρτιν Σούλτς, φάνηκε θετικός ως προς το αίτημα της Τουρκίας για την ταχύτερη έκδοση visa των Τούρκο πολιτών για το χώρο Σένγκεν.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες, η κυπριακή Κυβέρνηση, ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να αποδεχτεί το αίτημα της Άγκυρας για άνοιγμα κεφαλαίων, εάν η Άγκυρα δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντί της.

The post Ο Σούλτς επιβεβαιώνει τις απαιτήσεις της Τουρκίας από την Ε.Ε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα