Στο σημερινό Eurogroup η απόφαση για την επιστροφή των Θεσμών- Όλες οι δηλώσεις

18:03 7/3/2016 - Πηγή: iPop

Στο έκτακτο Eurogoup της Δευτέρας αναμένεται να παρθεί η απόφαση για το πότε θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη των εκπροσώπων των Θεσμών στην Αθήνα, ενώ οι μέχρι τώρα πληροφορίες τονίζουν πως τους περιμένουμε την Τρίτη.

Το Eurogroup πραγματοποιείται την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής με κύριο θέμα το προσφυγικό. Ο Πιερ Μοσκοβισί εστιάζει στην προσφυγική κρίση που βιώνει η Ελλάδα και ζητά από το Eurogroup

να πάρει αποφάσεις για την επιστροφή των Θεσμών, ενώ ο Γερούν Ντάισελμπουλ εστιάζει στην εφαρμογή της συμφωνίας του Αυγούστου και ζητά μεταρρυθμίσεις οι οποίες, όμως, πρέπει να είναι βιώσιμες για το συνταξιοδοτικό την ώρα που ο Β. Σόιμπλε πως το Eurogroup δεν θα ασχοληθεί με την Ελλάδα.

Προσερχόμενος στο Eurogroup ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε τόνισε πως η έκτακτη συνεδρίαση δεν θα ασχοληθεί πολύ με την Ελλάδα και είπε:

Θα υποστηρίξουμε να γυρίσει αυτή την εβδομάδα η Τρόικα και να συνεχίσει τις εργασίες της. Είναι λίγο δύσκολα αυτή την εβδομάδα που συνεδριάζει και η Σύνοδος Κορυφής, η Ελλάδα χρειάζεται την στήριξη μας για το προσφυγικό, αλλά μερικές φορές υπάρχει σύνδεση του οικονομικού θέματος και του προσφυγικού αλλά δεν πρέπει

Επίσης ο Β. Σόιμπλε τόνισε μιλώντας για την χώρα μας: «Θα μπορούσε κανείς να πει ότι τώρα θα έπρεπε να είμαστε ιδιαίτερα γενναιόδωροι με την Ελλάδα. Ήμασταν πάντα γενναιόδωροι όμως με την Ελλάδα,
θα πρέπει βέβαια να λάβουμε υπόψιν μας το προσφυγικό, αλλά είναι δύο διαφορετικά πράγματα» και σημείωσε:

«Έχω πει επανηλειμμένως ότι εμείς στη Γερμανία είμαστε τουλάχιστον από οικονομικής πλευράς να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να βοηθήσουμε την χώρα προέλευσης των προσφύγων και αυτές που γειτονεύουμε ώστε να αποφύγουμε την ιδιαίτερη πίεση προς την Ευρώπη» είπε ο Γερμανός Υπουργός και κλείνοντας της δηλώσεις του και συνέχισε λέγοντας:

Αυτό το οποίο θέλω είναι να μπορούμε να βοηθήσουμε την Ευρώπη και θα συνεχίσω να επιμένω προς αυτή την κατεύθυνση

Να λάβει υπόψιν το Eurogroup και την προσφυγική κρίση ζητά ο Μοσκοβισί

Κατά την είσοδο του στο Eurogroup, o Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, μίλησε για την χώρα μας και τόνισε πως οι εκπρόσωποι των Θεσμών, θα πρέπει να δείξουν «πως έχουν κοινές θέσεις απέναντι στην Ελλάδα» προσθέτοντας: «πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε:

Η συζήτηση θα είναι σήμερα αν είμαστε έτοιμοι ή όχι να στείλουμε πίσω τους επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα

Ο Ντάισελμπλουμ επιμένει στην συμφωνία του Αυγούστου

Προσερχόμενος στο Eurogroup ο επικεφαλής του, Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως: «Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τη συμφωνία του περασμένου Αυγούστου» και σημείωσε ότι «η τήρηση των συμφωνηθέντων, δεν αποτελεί μόνο θέση του ΔΝΤ αλλά και δική μας ότι χρειαζόμαστε αξιόπιστες και βιώσιμες μεταρρυθμίσεις».

Μάλιστα, ο Επικεφαλής του Eurogroup διερωτήθηκε μιλώντας στους δημοσιογράφους: «Θα ακούσουμε τους θεσμούς και μετά θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Πώς να το κάνουμε αυτό; Πώς θα λειτουργήσουν οι μεταρρυθμίσεις; Ίσως ακούσουμε περισσότερα σήμερα και θα σας πω αργότερα».

Αισιόδοξος για τις συζητήσεις με την Ελλάδα ο Στουμπ

Την αισιοδοξία του αναφορικά για τις συζητήσεις με την Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Φιλανδίας, Αλ. Στουμπ ο οποίος προσερχόμενος στο Eurogroup τόνισε:

Πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μίας νέας κρίσης

Ενώ μιλώντας για το προσφυγικό ο Υπουργός της Φιλανδίας είπε: «Χρειάζονται δημιουργικές λύσης για την Ελλάδα».

Noonan (ΥΠΟΙΚ Ιρλανδίας): Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις – Χρειάζονται επιπλέον μέτρα

«Για να κτιστεί εμπιστοσύνη με την ελληνική κυβέρνηση καλό είναι τα μέτρα να νομοθετηθούν από την Ελληνική Βουλή μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες» είπε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, M. Noonan εξηγωντας ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις και ότι χρειάζεται ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο ΥΠΟΙΚ της Ιρλανδίας υποστήριξε στις δηλώσεις του ότι το δημοψήφισμα ήταν κοινωνική και οικονομική καταστροφή για την Ελλάδα και υπογράμμισε πως το πρόγραμμα αυτό είναι επαρκές για να οδηγήσει την ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη.

The post Στο σημερινό Eurogroup η απόφαση για την επιστροφή των Θεσμών- Όλες οι δηλώσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα