Ο σκύλος σου ζητάει συγγνώμη | Μάθε το πώς!

11:18 20/4/2017 - Πηγή: iPop
| Μάθε

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι σκύλοι με τον δικό τους τρόπο σου ζητάνε συγνώμη. Θα έχεις παρατηρήσει, κάθε φορά που τον μαλώνεις ότι έρχεται κοντά σου με σκυμμένο το κεφάλι και τα ματάκια του να σε κοιτάζουν μέσα στην θλίψη.

Με την συμπεριφορά αυτή το σκυλάκι σου ζητήσει συγγνώμη για τη ζημιά που έχει κάνει. Αυτή η συμπεριφορά είναι ένας τρόπος επιβίωσης για τα σκυλιά που ισχύει και στους συγγενείς λύκους, και η οποία ονομάζεται

«υπόκλιση συγγνώμης».

Σύμφωνα με μοριακό βιολόγο στο City University της Νέας Υόρκης, οι λύκοι δείχνουν την υπόκλιση συγγνώμης με την έναρξη της κοινωνικής τους ένταξης.

Με τον ίδιο τρόπο που κάνουν και τα σκυλιά, οι λύκοι παίζουν συνεχώς το παιχνίδι με τα δαγκώματα και το κατρακύλισμα και έτσι μαθαίνoυν να ακολουθούν τους κανόνες της αγέλης τους.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, αν ένας λύκος δαγκώσει δυνατά κάποιον άλλον λύκο πάνω στο παιχνίδι τότε η αγέλη θα τον απορρίψει λόγω της κακής συμπεριφοράς του.

Ο λύκος, όπως αντίστοιχα κάνουν και τα σκυλιά, για να επιστρέψει στην αγέλη θα πρέπει να πάει κοντά της με μια «υπόκλιση συγγνώμης»

Τα σκυλιά έχουν κληρονομήσει αυτή τη συμπεριφορά και την χρησιμοποιούν μετά από κάθε είδους παράβαση, που έχει ως συνέπεια να τιμωρηθούν.

Ως κοινωνικά ζώα, επιθυμούν την αρμονική ενσωμάτωση στην ομάδα και η παραμέληση ή η απομόνωση είναι οδυνηρή γι’ αυτά.

Ένα σκυλί που έχει κάνει κάποια ζημιά, θα σταματήσει το λαχάνιασμα, θα χαμηλώσει το κεφάλι του για να αποφύγει την απευθείας επαφή και θα βάλει την ουρά στα σκέλια του.

Δείτε το παρακάτω video

The post Ο σκύλος σου ζητάει συγγνώμη | Μάθε το πώς! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα