Ο Ρώσος υπ.Εξωτερικών καλεί τον ΟΗΕ να συμπεριλάβει τους Κούρδους στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης

14:39 11/3/2016 - Πηγή: iPop

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, καλεί τον ΟΗΕ να συμπεριλάβει τους Κούρδους στις ειρηνευτικές διαδικασίες της Γενεύης, για τον τερματισμό της συριακής κρίσης.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Γενεύης για το συριακό, υποστήριξε πως η Ρωσία,

είναι σίγουρη πως ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα, «θα αποφασίσει να συμπεριλάβει τους Κούρδους στις διαπραγματεύσεις»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υποστήριξε πως «η διεξαγωγή των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, χωρίς τη συμμετοχή των Κούρδων, μπορεί να αποτελέσει ένδειξη αδυναμίας της διεθνούς κοινότητας». Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, ένα τέτοιο ενδεχόμενο «θα συνιστούσε παραβίαση των δικαιωμάτων μιας μεγάλης και σημαντικής πληθυσμιακής ομάδας της Συρίας», προσθέτοντας πως ο αποκλεισμός των Κούρδων της Συρίας από το τραπέζι των ειρηνευτικών συνομιλιών θα «ενισχύσει τις φιλοδοξίες, όσων δεν επιθυμούν να μείνουν στους κόλπους της Συρίας και σκέφτονται να αποσχιστούν από τη χώρα».

Ο Λαβρόφ σχολιάζοντας τη διαφωνία της Τουρκίας για τη συμμετοχή των Κούρδων, στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης, υπογράμμισε πως «ο Στάφαν ντε Μιστούρα πρέπει να λάβει την κατάλληλη απόφαση. Είμαστε σε συχνή επικοινωνία μαζί του και εκφράζουμε με επιμονή τη θέση μας».

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως η διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, αποτελεί ζήτημα «ζωτικής σημασίας για τη Ρωσία» και πως αναμένεται όλες οι σχετικές αντιπροσωπείες να παραστούν στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Γενεύης για τον τερματισμό της συριακής κρίσης.

The post Ο Ρώσος υπ.Εξωτερικών καλεί τον ΟΗΕ να συμπεριλάβει τους Κούρδους στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα