Ο πρίγκιπας Harry αποκαλύπτει πως οδήγησε μέσα από το τούνελ στο οποίο πέθανε η μητέρα του με την ίδια ταχύτητα: «Ήθελα να το περάσω. Ήταν μια πολύ κακή ιδέα»

11:02 6/1/2023 - Πηγή: iPop

Στο αποκλειστικό απόσπασμα του People από τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Harry με τίτλο «Spare», ο Δούκας του Sussex αφηγείται τη συγκινητική στιγμή που διέσχισε το ίδιο τούνελ του Παρισιού, όπου πέθανε η μητέρα του το 1997. Με λίγα λόγια, ο ίδιος θέλησε να ζήσει τις τελευταίες στιγμές της πριγκίπισσας Diana πριν από το θάνατό της.

Άλλωστε, τα απομνημονεύματά του, που θα κυκλοφορήσουν στις 10 Ιανουαρίου, είναι μια «οικεία» και «εγκάρδια» ματιά στις «εμπειρίες,

περιπέτειες, απώλειες και μαθήματα ζωής που τον βοήθησαν να διαμορφωθεί».

Σε απόσπασμα της αυτοβιογραφίας του, το People αποκαλύπτει για πρώτη φορά πώς ενώ παρακολουθούσε τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι του 2007 στο Παρίσι, ο τότε 23χρονος Harry οδήγησε μέσα από το ίδιο τούνελ όπου πέθανε η μητέρα του 10 χρόνια πριν. Στα νέα του απομνημονεύματα, αφηγείται τον έντονο πόνο που ένιωσε στην προσπάθειά του να βρει τρόπο να τον απαλύνει.

«Με έπιασε από τον γιακά και με πέταξε κάτω»: Ο πρίγκιπας Harry αποκαλύπτει πώς ο William του επιτέθηκε κατά τη διάρκεια του τσακωμού τους για την Meghan Markle

Απομνημονεύματα του πρίγκιπα Harry: Η στιγμή που ο Harry «βίωσε» τις τελευταίες στιγμές της μητέρας του

«Διοργανωτές από το Παγκόσμιο Κύπελλο μου έδωσαν έναν οδηγό και την πρώτη μου νύχτα στην Πόλη του Φωτός τον ρώτησα αν ήξερε το τούνελ όπου η μητέρα μου πέθανε. Παρακολούθησα τα μάτια του στην πίσω όψη, να μεγαλώνουν. Το τούνελ λέγεται Pont de l’ Alma, του είπα. Ναι ναι. Το ήξερε.

– Θέλω να το περάσω.

– Θέλετε να περάσετε από το τούνελ;

– Με εξήντα πέντε μίλια την ώρα — για την ακρίβεια.

– Εξήντα πέντε;

– Ναι».

Την ακριβή ταχύτητα που υποτίθεται ότι οδηγούσε το αυτοκίνητο της μητέρας του, σύμφωνα με την αστυνομία, τη στιγμή της σύγκρουσης. Όχι 120 μίλια την ώρα, όπως ανέφερε αρχικά ο Τύπος.

«Ο οδηγός έκανε ένα επίσημο νεύμα. Πηγαίναμε, διασχίζοντας την κίνηση, περνώντας δίπλα από το Ritz, όπου η μαμά είχε το τελευταίο της γεύμα, με τον φίλο της, εκείνο το βράδυ του Αυγούστου. Μετά φτάσαμε στο στόμιο του τούνελ. Προχωρήσαμε, περάσαμε πάνω από το χείλος στην είσοδο της σήραγγας, το χτύπημα που υποτίθεται ότι οδήγησε τη Mercedes της μητέρας μου να ξεφύγει από την πορεία της.

Ο William και ο Harry είχαν προτρέψει τον Κάρολο να μην παντρευτεί την «σκληρή και κακιά» μητριά τους – Οι νέες αποκαλύψεις για την Καμίλα από το βιβλίο του Δούκα του Sussex

Αλλά το χείλος δεν ήταν τίποτα. Μετά βίας το νιώσαμε. Καθώς το αυτοκίνητο έμπαινε στο τούνελ, έγειρα προς τα εμπρός, είδα το φως να αλλάζει, είδα τις τσιμεντένιες κολόνες να τρεμοπαίζουν. Τα μέτρησα, μέτρησα τους χτύπους της καρδιάς μου και σε λίγα δευτερόλεπτα βγήκαμε από την άλλη πλευρά.

Κάθισα πίσω. Ήσυχα είπα: Αυτό είναι όλο; Δεν είναι τίποτα. Μόνο μια ευθεία σήραγγα. Πάντα φανταζόμουν τη σήραγγα ως ένα ύπουλο πέρασμα, εγγενώς επικίνδυνο, αλλά ήταν απλώς ένα σύντομο, απλό τούνελ.

Δεν υπάρχει λόγος να πεθάνει κανείς ποτέ μέσα σε αυτό το τούνελ».

Κοίταξα έξω από το παράθυρο: – Πάλι.

Ο οδηγός με κοίταξε στην πίσω όψη. – Πάλι;

– Ναι. Σε παρακαλώ.

Ξαναπεράσαμε.

– Αρκετά. Σας ευχαριστώ.

«Ήταν μια πολύ κακή ιδέα. Είχα πολλές κακές ιδέες στα είκοσι τρία μου χρόνια, αλλά αυτή ήταν μοναδικά κακοσχεδιασμένη. Είχα πει στον εαυτό μου ότι ήθελα να κλείσω αυτό το κεφάλαιο, αλλά δεν το έκανα πραγματικά. Κατά βάθος, ήλπιζα να ένιωθα σε αυτό το τούνελ αυτό που ένιωθα όταν μου έδωσαν τους φακέλους της αστυνομίας — δυσπιστία. Αμφιβολία. Αντίθετα, εκείνη ήταν η νύχτα που χάθηκαν όλες οι αμφιβολίες.

Είναι νεκρή, σκέφτηκα. Θεέ μου, έχει φύγει για τα καλά.

Νόμιζα ότι η οδήγηση στο τούνελ θα έφερνε ένα τέλος, ή σύντομη διακοπή, στον πόνο, στη δεκαετία του ακατανίκητου πόνου. Αντίθετα, έφερε την έναρξή του.»

«Χαίρονταν να λένε ψέματα για να προστατεύσουν τον αδελφό μου»: Ο πρίγκιπας Harry ρίχνει την πρώτη μεγάλη βόμβα κατά της βασιλικής οικογένειας στο νέο trailer της σειράς του

Η επικοινωνία με τη νεκρή μητέρα του μέσω μέντιουμ

Ο πρίγκιπας Harry ακόμη, περιγράφει πώς η θλίψη του για τον θάνατο της μητέρας του, τον οδήγησε να ζητήσει βοήθεια από μια γυναίκα που «υποστηρίχθηκε ότι είχε «εξουσίες» και ότι μπορούσε να μεταδώσει ένα μήνυμα.

«Ζεις τη ζωή που εκείνη δεν μπορούσε», αποκαλύπτει ο Harry πως του είπε η γυναίκα. «Ζεις τη ζωή που ήθελε για σένα».

Ο απολογισμός του για αυτό που, όπως περιγράφει, ήταν μια συνομιλία με τη νεκρή μητέρα του, είναι σύντομη και δεν αποκαλύπτει πού έγινε η συνάντηση ή το πότε, ενώ δεν κατονομάζει τη γυναίκα που εμπλέκεται.

«Τη στιγμή που καθίσαμε μαζί», γράφει, «ένιωσα μια ενέργεια γύρω της».

Ο πρίγκιπας γράφει ότι η γυναίκα του είπε ότι ένιωθε μια ενέργεια γύρω του και είπε: «Η μητέρα σου είναι μαζί σου».

Ο Harry απάντησε: «Το ξέρω. Το ένιωσα».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο πρίγκιπας Harry αποκαλύπτει πως οδήγησε μέσα από το τούνελ στο οποίο πέθανε η μητέρα του με την ίδια ταχύτητα: «Ήθελα να το περάσω. Ήταν μια πολύ κακή ιδέα» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα