Dream job: Δουλεύοντας στην εργασία που θα πετάγεσαι κάθε πρωί με χαρά για να πας!

19:12 5/1/2023 - Πηγή: iPop

Πώς να βρω τη δουλειά των ονείρων μου; Η dream job μου ποια είναι και πώς θα τα καταφέρω να δουλέψω εκεί; Πρώτες μέρες του Γενάρη και για πολλούς αυτές οι μέρες είναι μέρες αναστοχασμού, αναζήτησης, διερεύνησης. Τότε θυμάσαι ότι βαρέθηκες-κουράστηκες-μπούχτισες από τη δουλειά που είσαι τώρα, ότι ξοδεύεσαι και αξίζεις κάτι καλύτερο. Και οικονομικά αλλά και από πλευράς αντικειμένου, αλλά κυρίως στο κομμάτι του εργασιακού σεβασμού. Η ζωή είναι μικρή για να την ξοδεύουμε σε δουλειές

που κάνουμε διεκπεραιωτικά, σε δουλειές που δεν μας προσφέρουν απόλαυση, που δεν εκτιμώνται τα προσόντα μας. Το να είσαι κακοπληρωμένος είναι ένα είδος έλλειψης σεβασμού, ειδικά όταν ξέρουμε και οι δύο ότι η δουλειά σου προσφέρει αξία. Φυσικά κάπου εκεί μπαίνει μέσα το κομμάτι της επιβίωσης και αυτό δίνει την απάντηση στο γιατί μένεις εκεί. Φτιάξε λοιπόν τη στρατηγική σου και δημιούργησε τις συνθήκες, για να βρεις την ιδανική δουλειά για σένα, αυτή που θα σου καλύψει όλα τα κουτάκια και θα πηγαίνεις με χαρά.

Πώς να βρω τη δουλειά των ονείρων μου;

Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνεις για να καταλάβεις ποια είναι αυτή η δουλειά που ονειρεύεσαι να δουλεύεις είναι: «Αν είχα λυμένο το οικονομικό μου πρόβλημα, σε ποια δουλειά θα ήθελα να πάω κάθε πρωί»; Φεύγει με έναν μαγικό τρόπο το κομμάτι της επιβίωσης και δεν θέλω να σταθείς σε αυτό, άλλωστε αυτό είναι ένα υποθετικό σενάριο, οπότε μην βάζεις τον σκεπτικισμό σου μέσα σε αυτό.

Ξεκαθάρισε μέσα σου τι θες

Και κάπως έτσι ξεκινάμε. Και η προηγούμενη ερώτηση μπορεί να σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις λίγο το τοπίο. Δεν αναφέρομαι να πας σε μια δουλειά που βλέπεις στην αγγελία και πληροίς τα κριτήρια. Αυτή είναι η ανάγκη κάποιου άλλου που χρειάζεται υπάλληλο σήμερα. ΕΣΥ πού θες να δουλέψεις; Ποια δουλειά θα σε κάνει να πεταχτείς από το κρεβάτι κάθε πρωί για να πας με χαρά. Και μη μου πεις ότι άνθρωποι δεν πετάγονται με χαρά για να δουλέψουν, ίσως δεν έχεις γνωρίσει ανθρώπους που έχουν βρει το σκοπό της ύπαρξής τους.

Τι είναι αυτό που κάνεις καλύτερα έχεις φυσικό ταλέντο προς αυτή την κατεύθυνση ενισχύει τα φυσικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα σου όταν το κάνεις;

Τον συνδυασμό αυτών των τριών χαρακτηριστικών θα πρέπει να σκεφτείς πώς θα τον εφαρμόσεις σε ένα επάγγελμα. Υπάρχει αυτό το επάγγελμα ήδη ή είναι κάτι που πρέπει να το δημιουργήσεις εσύ; Εκεί που διασταυρώνονται το πάθος, το ταλέντο και η αποστολή, εκεί βρίσκεται το ιδανικό για σένα επάγγελμα.

Απέκτησε τα προσόντα

Αυτό που μπορεί να είναι το πάθος, το ταλέντο και η αποστολή σου, μπορεί να μην έχει καμία σχέση με αυτό που σπούδασες ή αυτό που εργάζεσαι μέχρι τώρα. Μπορεί να ήρθε στη ζωή σου είτε ως χόμπι, είτε ως κάποια συνθήκη που άλλαξε στον τρόπο ζωής σου, πχ μπορεί να έγινες μητέρα και εκεί να κατάλαβες ότι θες και βρίσκεις χαρά στο να βοηθάς τις μητέρες που τα βρίσκουν δύσκολα τον πρώτο χρόνο της ζωής τους με το μωρό.

Freepik

Κάπου εκεί ξεκινά η έρευνα. Τι χρειάζεται να έχει κάποιος που κάνει αυτή τη δουλειά; Τι ζητάνε στις αγγελίες για παράδειγμα πάνω στον κλάδο αυτό; Πού θα πρέπει να εκπαιδευτείς; Θα κάνεις σεμινάρια, bootcamp, θα διαβάσεις, θα κάνεις μεταπτυχιακό; Θα διαλέξεις εσύ ποιο είναι το πιο ιδανικό για σένα και τι ταιριάζει στο δικό σου προφίλ.

Καλό είναι να κάνεις το προϋπολογισμό για τη φάση των σπουδών. Πόσα χρήματα θα σου χρειαστούν και πότε θα κάνεις την απόσβεση της επένδυσης που θα κάνεις με τον εαυτό σου;

Όπως και να έχει όμως, πρέπει να μάθεις και να αποκτήσεις τα προσόντα που θα σε βοηθήσουν να μπεις σε αυτόν τον νέο κόσμο, αλλά πάντα με στρατηγική και σχέδιο.

Μην σε σαμποτάρεις ψάχνοντας να βρεις τα ακριβότερα πανεπιστήμια, όταν οι πόροι σου είναι ελάχιστοι. Βρες τι μπορεί να δουλέψει με συνέδρια, webinars και μετά πήγαινε στο πιο ακριβό.

Σύνδεση-Εξωστρέφεια

Αν θες να μπεις σε έναν νέο κόσμο πρέπει να συνδεθείς. Με group ανθρώπων που κάνουν αυτό που θες να κάνεις. Μην πέσεις κατευθείαν στα βαθιά, μπορείς να ξεκινήσεις από τους γνωστούς, φίλους ή συναδέλφους που μπορεί να γνωρίζουν κάποιον και μπορεί να σε βοηθήσει πάνω σε αυτό που θες. Business Coaches που μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεμπλοκαριστείς.

Πρέπει να βγεις προς τα έξω, να δείξεις ποιος είσαι ,τι ξέρεις, πώς μπορείς να φανείς χρήσιμος στους ανθρώπους που πας να λύσεις το πρόβλημά τους.

Ξεκίνησε

Και μάλιστα κάποιοι λένε ξεκίνα πριν να είσαι έτοιμος. Ποτέ οι συνθήκες δεν θα είναι κατάλληλες. Φτιάξε το βιογραφικό, κάνε πρακτική σε κάποιον που κάνει αυτό που θες να κάνει. Μάθε τη δουλειά εκ των έσω. Φτιάξε το site με το όνομά σου και εκμεταλλεύσου την ανωνυμία σου στο να πειραματιστείς, πριν βγεις στην επιφάνεια και κάνεις τον εαυτό σου «γνωστό».

Καλύτερα τελειωμένο παρά τέλειο. Το τέλειο δεν έρχεται ποτέ με την πρώτη. Όσο το αφήνεις στο συρτάρι μέχρι να γίνει τέλειο δεν έχει ζωή. Δώσε ζωή στα όνειρά σου και μην σε σταματάς.

Άλλαξε level

Δουλεύοντας και δίνοντας χρόνο στη δουλειά αυτή, μέσα από την εκπαίδευση, το χρόνο, την τριβή, γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος. Μέχρι που μια μέρα θα έχεις γίνει τόσο καλός που δεν θα μπορούν να σε αγνοήσουν. Είτε οι πελάτες είτε οι επιχειρηματίες που θα θέλουν να εργαστούν μαζί σου. Αυτό θα το διαλέξεις εσύ, το πού και πώς θα διαθέτεις το χρόνο, τη γνώση, την εμπειρία σου και τέλος την ενέργειά σου!

Απέκτησε τη δουλειά των ονείρων σου

Τώρα μετά από όλο αυτό το ταξίδι έφτασες στον προορισμό σου! Πληρώνεσαι και κάνεις την δουλειά των ονείρων σου. Και αυτό για όσους το έχουν καταφέρει, είναι σαν να ζουν σε παραμύθι. Πληρώνεσαι για να κάνεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο στον κόσμο και καμιά φορά νιώθεις σαν να είναι πραγματικά αυτό ένα δώρο, είναι σαν μη δουλεύεις!

Γι’αυτό μη χάνεις άλλο χρόνο

Δημιούργησε τις συνθήκες, μάθε, ρώτα, μην αφήσεις πέτρα που να μην σηκώσεις, αλλά φτάσε εκεί που δεν θα βρίζεις το πρωί που ξυπνάς για να πας να δουλέψεις. Κάνε αυτό το δώρο σήμερα στον εαυτό σου και άλλαξε τη ζωή σου σε όλα τα επίπεδα.

Γιατί επιμένεις στις χαμηλές πτήσεις ενώ είσαι γεννημένος για να πετάξεις ψηλά;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Dream job: Δουλεύοντας στην εργασία που θα πετάγεσαι κάθε πρωί με χαρά για να πας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα