Ο Παρασκευόπουλος δίνει εξηγήσεις του για τις δηλώσεις του για την Χρυσή Αυγή

10:53 12/12/2016 - Πηγή: iPop

Εξηγήσεις για τις χθεσινές του δηλώσεις σχετικά με την Χρυσή Αυγή έδωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Σε συνέντευξή του την Κυριακή ο κ. Παρασκευόπουλος κληθείς να σχολιάσει την συνύπαρξη βουλευτών της Κυβέρνησης με εκείνων της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο, είχε πει: «Η εικόνα της

συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», ενώ είχε εκφράσει την άποψη ότι «πρέπει να γίνει προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της Δημοκρατίας».

Σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Παρασκευόπουλος έκανε λόγο για παρερμηνεία της δήλωσής του.

Νόμιζα ότι η προσήλωσή μου στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις δημοκρατικές αξίες θα απέτρεπε τις παρερμηνείες μιας απλής δήλωσής μου

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως κατά την γνώμη του κάθε ανθρώπινο ον, έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση. «Η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων, αλλά κοινωνικοπολιτικό μόρφωμα, που σαγηνεύει αρκετούς», διευκρίνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε, τέλος, πως η δήλωσή του δεν αναφέρεται στο παρελθόν, «στα πεπραγμένα μιας ομάδας που εμφορείται από ναζιστική ιδεολογία, ούτε στα εγκλήματα μελών της που λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η ιστορία δεν ξεπλένεται».

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Ο Παρασκευόπουλος δίνει εξηγήσεις του για τις δηλώσεις του για την Χρυσή Αυγή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα