Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί ένα ποτήρι κρασί σου δημιουργεί έντονο πονοκέφαλο;

10:42 12/12/2016 - Πηγή: iPop

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί μόλις πιεις λίγο κρασί έχεις πονοκέφαλο και αυτό φυσικά σε ενοχλεί διότι θέλεις να βγεις και να πιεις χωρίς να έχεις τις παραπάνω συνέπειες; Εδώ είναι μερικοί τρόποι, με τους οποίους μπορείς να ελαττώσεις τις συνέπειες του κρασιού.

Αν απορείς γιατί ενώ δεν έχεις πιει πολύ κρασί, έχεις πονοκέφαλο αυτό σίγουρα έχει μια πολύ λογική εξήγηση. Αν ρωτήσεις κάποιον ειδικό αυτός θα σου πει αμέσως να αποφύγεις το αλκοόλ, όμως υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο αυτό συμβαίνει.

Αν έχεις

μόλις πιει λίγο κρασί και ξαφνικά αισθανθείς ζαλάδα και έναν έντονο πονοκέφαλο που σε οδηγεί στο να έχεις μεγάλη ανάγκη για νερό, τότε μόλις έχεις πέσει θύμα των συνεπειών του κρασιού!

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι πονοκέφαλοι που προκαλούνται αφού έχεις πιει κρασί μπορεί να οφείλονται σε θειώδη άλατα, όμως, ειδικοί σπεύδουν να διαψεύσουν αυτούς του μύθους. Αυτά που οφείλονται για τους πονοκεφάλους στην πραγματικότητα είναι οι τανίνες, η υπερβολική ζάχαρη και οι ισταμίνες, όπως αναφέρει το «master» site για το κρασί, Vinepair.com.

Οι τανίνες είναι τα αντιοξειδωτικά που εμφανίζονται φυσικά στο δέρμα των σταφυλιών, στους σπόρους και τους μίσχους και είναι ο λόγος που εξηγεί την αίσθηση ξήρανσης στο στόμα σου μόλις έχεις πιει λίγο κρασί. Για τους περισσότερους οι τανίνες δεν είναι η βασική επίδραση του κρασιού, ενώ άλλοι τις θεωρούν τον βασικό λόγο για τους πονοκεφάλους.

Ένας ακόμα παράγοντας είναι η ζάχαρη. Όταν αναμειγνύεται με αλκοόλ το σώμα απαιτεί πολύ νερό για να είναι σε θέση να επεξεργάζεται τον συνδυασμό των ουσιών, οπότε αν δεν είσαι αρκετά ενυδατωμένος, είναι πιθανό να υποφέρεις από έναν ενοχλητικό πονοκέφαλο στη συνέχεια.

Ο τελευταίος «ένοχος» παράγοντας του πονοκεφάλου είναι οι ισταμίνες. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι διάφορα φαγητά, ακόμα και το ώριμο κρασί, μπορεί να κάνει τον οργανισμό να παράγει αυτές τις ισταμίνες, οι οποίες προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, όπως ξηρά μάτια και έντονους πονοκεφάλους.

Τι μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις αυτήν την δύσκολη κατάσταση:

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι δυο δυνατές κούπες καφέ το πρωί μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου. Ο Dr Seymour Diamond από το National Headache Foundation υποστηρίζει ότι η καφεΐνη συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και οδηγεί στην ανακούφιση των δυσάρεστων αποτελεσμάτων του κρασιού.

Άλλοι ειδικοί προτείνουν να παίρνεις ένα αντιισταμινικό πριν από την έξοδο το βράδυ, το οποίο θα μειώσει τις πιθανότητες της αλλεργικής αντίδρασης και του πονοκεφάλου.

Το πιο συνηθισμένο, βέβαια, είναι να πίνεις με μέτρο και σιγά σιγά το ένα ποτήρι μετά το άλλο. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις το είδος του κρασιού που πρέπει να πίνεις, καθώς μπορεί κάποιο να μην σου ταιριάζει και να είναι η αιτία που σου προκαλεί αυτή τη δυσαρέσκεια στη συνέχεια!

The post Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί ένα ποτήρι κρασί σου δημιουργεί έντονο πονοκέφαλο; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα