Ο Ομπάμα επιτίθεται στη Ρωσία και την κατηγορεί πως έχει «ματωμένα χέρια»

09:09 17/12/2016 - Πηγή: iPop

Τα πυρά τους κατά της Ρωσίας εξαπέλυσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο. Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Αμερικής διατύπωσε την άποψη πως Δαμασκός και Μόσχα έχουν «ματωμένα τα χέρια», καθώς , όπως είπε «στοχοθετούν εσκεμμένα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και αμάχους».

Ο Πρόεδρος της Αμερικής επίσης έκανε λόγo για «βάρβαρη επίθεση» των ενόπλων δυνάμεων του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στο Χαλέπι που, όπως τόνισε, έχει την υποστήριξη της Ρωσίας.

Εν

συνεχεία απηύθυνε έκκληση για ύπαρξη απρόσκοπτης πρόσβασης των ανθρωπιστικών οργανώσεων και αμερόληπτων παρατηρητών στο Χαλέπι δηλώνοντας ότι η Ουάσιγκτον «θα ασκήσει πιέσεις ώστε ο ΟΗΕ να συνεχίσει τις έρευνες σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία».

«Ο Άσαντ δεν μπορεί να εξασφαλίσει την παραμονή του στην εξουσία σφαγιάζοντας αμάχους» τόνισε ο Ομπάμα.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε ειδική αναφορά στη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας της χώρα του, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να αναφερθεί στον διάδοχό του. Ο Μπαράκ Ομπάμα διέψευσε τα σενάρια που αναφέρουν πως υπάρχει σύγκρουση της κυβέρνησής του με την ομάδα του Ντόναλτ Τραμπ που εργάζεται για τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας.

Για το Χαλέπι:

Ο Ομπάμα χαρακτήρισε «βαμμένα με αίμα τα χέρια του καθεστώτος Άσαντ» και έριξε ευθύνες στον πρόεδρο της Ρωσίας σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις οι οποίες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου λέγοντας:

Τίποτα σημαντικό δεν συμβαίνει στη Ρωσία χωρίς την έγκριση του Βλαντίμιρ Πούτιν

Επιπλέον αποκάλυψε πως είχε πει στον Ρώσο Πρόεδρο να σταματήσει τις κυβερνοεπιθέσεις και προειδοποίησε πως θα υπάρξουν συνέπειες και διαβεβαίωσε πως θα πείσει τον νέο Πρόεδρο να δεχθεί τη συγκρότηση ανεξάρτητης επιτροπής που στόχο θα έχει ια να ερευνήσει τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση από τον OHE να αρχίσει ξανά η απομάκρυνση των αμάχων στο Χαλέπι

photo:REUTERS/KEVIN LAMARQUE

The post Ο Ομπάμα επιτίθεται στη Ρωσία και την κατηγορεί πως έχει «ματωμένα χέρια» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα