Ο ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργος Γιαννόπουλος, καταδικάστηκε για αποπλάνηση ανήλικης

15:12 11/2/2022 - Πηγή: iPop

Ο ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργος Γιαννόπουλος καταδικάστηκε για αποπλάνηση κοριτσιού, όταν εκείνη ήταν 6 με 8 ετών. Συγκεκριμένα, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε 12ετη κάθειρξη και σήμερα, 11/2, η δίκη στο Εφετείο πήρε αναβολή για τον Απρίλιο.

Αναβλήθηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για τις 11 Απριλίου λόγω προβλήματος υγείας παράγοντα της δίκης η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο για παιδοφιλία τον ντράμερ των Πυξ Λαξ Γιώργο Γιαννόπουλο.

Στην πρωτοβάθμια δίκη ενώπιον του ΜΟΔ Αθηνών, τον Απρίλιο του 2019, ο κατηγορούμενος κρίθηκε κατά πλειοψηφία 5-2 ένοχος αποπλάνησης ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών, χωρίς ελαφρυντικά.

Ο κατηγορούμενος όμως άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο της εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του δύο φορές τον μήνα.

Το χρονικό της υπόθεσης:

Όλα ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2011, όπου το μικρό κορίτσι επισκεπτόταν το εξοχικό του με τους γονείς του σε μία παραθεριστική περιοχή της ανατολικής Αττικής, εκεί είχε και το εξοχικό του ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ.

Το μικρό κορίτσι έπαιζε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της γειτονιάς έξω από το σπίτι του Γιώργου Γιαννόπουλου, μέχρι που τον Μάιο του 2013, ο εφιάλτης αποκαλύφθηκε. Η μητέρα της ανήλικης αντιλήφθηκε πως κάτι «περίεργο» είχε συμβεί μεταξύ του μουσικού και ενός άλλου ανηλίκου. Συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι γειτόνων είχε απαγορεύσει στο παιδί του να πηγαίνει και να παίζει στο σπίτι του ντράμερ, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την αφορμή στην μητέρα να διερευνήσει μήπως συνέβη κάτι και στο δικό της παιδί. Τότε, το κοριτσάκι αποκάλυψε πως: «κάθε φορά που πήγαινε στο σπίτι του, του έβαζε παιδικές ταινίες και βιντεοκλίπ, και όσο αυτό παρακολουθούσε εκείνος τη θώπευε, ενώ άλλες φορές έβαζε το χέρι του κοριτσιού στα γεννητικά του όργανα».

Οι γονείς του μόλις το έμαθαν οδήγησαν την κόρη τους, αμέσως, στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ. Εκεί, η μικρή εξετάστηκε από εξειδικευμένη πραγματογνώμονα αξιωματικό, ελέγχθηκε η αντιληπτική της ικανότητα και η ανήλικη κατέθεσε τι της συνέβαινε.

Η τοποθέτηση των Πυξ Λαξ:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργος Γιαννόπουλος, καταδικάστηκε για αποπλάνηση ανήλικης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα