Ο ιδιαίτερος τρόπος που τίμησε ο πρίγκιπας William τη μητέρα του

17:09 19/1/2023 - Πηγή: iPop

Ο πρίγκιπας William υπογραμμίζει τα δεινά των αστέγων, τονίζοντας πως η υποστήριξή του δεν μειώνεται παρά την αλλαγή του βασιλικού ρόλου ως πρίγκιπας της Ουαλίας. Ποια είναι τα σχέδια, άραγε, του μελλοντικού βασιλιά;

Την Τρίτη 17/01, ο William επισκέφθηκε στο κέντρο του Λονδίνου το Depaul, μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 1989 και εργάζεται σε τοπικές κοινότητες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για την πρόληψη και την ανακούφιση

των επιπτώσεων της ελλιπής στέγης στις ζωές των ανθρώπων.

«Μην ανησυχείς μαμά, θα σου επιστρέψω τον τίτλο όταν θα γίνω βασιλιάς»: Αυτά ήταν λόγια του William στην Diana μετά τον χωρισμό της με τον Κάρολο – Οι νέες αποκαλύψεις από τον Andrew Morton

Πρίγκιπας William – Φιλανθρωπική δράση: Στα χνάρια της Diana

Ο William πήρε έμπνευση και παρακινήθηκε να βοηθήσει τους άστεγους από την αείμνηστη μητέρα του, πριγκίπισσα Diana, η οποία πήγαινε με τα δύο της παιδιά σε καταφύγια για να τους μιλήσει και γι’ αυτή την πλευρά της ζωής. Ο William είναι πλέον «προστάτης», όπως τον αποκαλούν, δύο φιλανθρωπικών οργανώσεων, του The Passage και του Centrepoint.

Στην πραγματικότητα, η Diana επισκέφτηκε το Depaul τρεις φορές – το 1990, το 1993 και το 1995 – ανοίγοντας το πρώτο Depaul Trust Hostel στο Willesden τον Ιούνιο του 1995.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το πρωί της Πέμπτης 19/01, ο πρίγκιπας συναντήθηκε με το προσωπικό και μίλησε με ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί ή διαμένουν ακόμα και τώρα εκεί. Άκουσε με λεπτομέρειες πώς οι υπηρεσίες της φιλανθρωπικής οργάνωσης περιλαμβάνουν καταλύματα και υποστήριξη που βοηθά τους νέους να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και την απασχόληση και να διαχειρίζονται την ψυχική τους υγεία και ευημερία.

Λιώσε ελεύθερα! Δες τον πρίγκιπα William να παρακολουθεί αγώνα τένις με την Diana, 31 χρόνια πριν τον πρίγκιπα George

Getty Images

Ο William ενημερώθηκε, επίσης, για τις καινοτόμες υπηρεσίες πρόληψης των αστέγων της φιλανθρωπικής οργάνωσης, από εκπαιδευτικά εργαστήρια στα σχολεία μέχρι την υποστήριξη της οικογένειας και τη διαμεσολάβηση. Η οργάνωση διαθέτει, επίσης, μια βραβευμένη υπηρεσία Nightstop που παρέχει διαμονή έκτακτης ανάγκης την ίδια νύχτα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πρίγκιπας William αποκάλυψε το τραγούδι που άκουγε μαζί με την μητέρα του πριγκίπισσα Diana και μίλησε με τα πιο τρυφερά λόγια για τις οικογενειακές τους στιγμές

Στο άρθρο γνώμης του για το The Big Issue, ο William έγραψε: «Αρνούμαι να πιστέψω ότι η έλλειψη στέγης είναι ένα αμετάκλητο γεγονός της ζωής. Είναι ένα ζήτημα που μπορεί να λυθεί, αλλά αυτό απαιτεί τη συνεχή προσοχή μας και ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υποστήριξης».

Το γραφείο του πρίγκιπα της Ουαλίας υποστηρίζει πως το Depaul διδάσκει το ήθος του, παραδίδοντας μαθήματα σε νέους σχετικά με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις τους και να αποτρέψουν την έλλειψη στέγης στο μέλλον.

Η συγκεκριμένη οργάνωση συνεργάζεται, επίσης, με την κυβέρνηση, τις τοπικές αρχές, τις θρησκευτικές ομάδες και άλλες ΜΚΟ για την ανάπτυξη νέων τρόπων βοήθειας και συμπαράστασης στους αστέγους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο ιδιαίτερος τρόπος που τίμησε ο πρίγκιπας William τη μητέρα του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα