Ο ελληνικός αθλητισμός «λάμπει» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου – Χρυσό μετάλλιο για την Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό

10:58 21/8/2022 - Πηγή: iPop

Η Ελίνα Τζένγκο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου το βράδυ του Σαββάτου 20 /08, με επίδοση 65,81 μ .

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες στην κορυφή της Ευρώπης – Δεύτερο χρυσό της μετάλλιο στα 20χλμ. βάδην στη Γερμανία!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε με μια εξαιρετική βολή στα 60 μέτρα και 82 εκατοστά. Παρ’ ότι η συγκεκριμένη επίδοση την έφερνε στην πρώτη θέση, θέλησε να πετύχει νέο ρεκόρ και τα κατάφερε! Στον τελικό του ακοντισμού, η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ

εκτόξευσε το ακόντιο στα 65,81μ. στη δεύτερη της προσπάθεια, βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ και κερδίζοντας τελικά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου.

Η νεαρή αθλήτρια είχε κατακτήσει πέρσι το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. 

Ελίνα Τζένγκο: Οι δηλώσεις της μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου

«Να που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα!» είπε χαρακτηριστικά η 20χρονη αθλήτρια για την τεράστια επιτυχία της. Η Ελίνα Τζένγκο στις δηλώσεις της στην κάμερα της ΕΡΤ τόνισε επίσης:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, δεν ξέρω τι να πω. Χαίρομαι που συνεχίζεται η παράδοση στον ακοντισμό. Δεν ξέρω τι να πω. Το περίμενα πολύ σε αυτόν τον αγώνα, έκανα υπομονή όλη τη χρονιά. Ήξερα ότι θα βγει μια τόσο μεγάλη βολή και τα κατάφερα.

Όταν οι αθλητές φορούν τη στολή του σούπερ ήρωα στα μάτια μας και μας δίνουν έμπνευση

«Βαριά η κληρονομιά και τα κατάφερα. Χαίρομαι που συνεχίζεται η παράδοση. Πίστεψα πολύ σε εμένα. Το περίμενα», είπε η ίδια μετά την κατάκτηση του μεταλλίου. 

Με τη χρυσή αυτή βολή, η Ελίνα Τζένγκο κατάφερε να γίνει η τρίτη Ελληνίδα που στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, μετά τις Άννα Βερούλη (1989, Αθήνα) και Μιρέλα Μανιάνη (2002, Μόναχο).

Αυτό είναι το τέταρτο της χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου, μετά τα δύο της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στο βάδην και το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος.

Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Μίλτος Τεντόγλου

Η «χρυσή» προσπάθεια της 20χρονης αθλήτριας View this post on Instagram

A post shared by European Athletics (@europeanathletics)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο ελληνικός αθλητισμός «λάμπει» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου – Χρυσό μετάλλιο για την Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα