«Έχω συνέντευξη για δουλειά, τι να φορέσω»; – Όλα τα απαραίτητα tips που οφείλεις να γνωρίζεις για ένα σωστό dress code

17:06 20/8/2022 - Πηγή: iPop

Η προετοιμασία για μια συνέντευξη για δουλειά δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν. Λένε ότι χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να κερδίσεις μια καλή πρώτη εντύπωση και αυτά είναι όντως σημαντικά όταν πρόκειται να σε κάνουν να διεκδικήσεις μια καλή θέση εργασίας. Ειδικά όταν αυτό γίνεται σε μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο είναι σίγουρο ότι το κατάλληλο ντύσιμο σε συνέντευξη για δουλειά μπορεί να σου εγγυηθεί την θετική εικόνα που θα σχηματίσει για σένα το εκάστοτε πρόσωπο που είναι υπεύθυνο του τμήματος προσωπικού.

5 τρόποι να

τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου σε μια αγχωτική συνέντευξη για δουλειά

Το να αποφασίσεις τι θα φορέσεις σε μια συνέντευξη είναι συχνά ένα αγχώδες μέρος της διαδικασίας προετοιμασίας. Οι επιτυχημένες συνεντεύξεις εργασίας εξαρτώνται τόσο από το πόσο καλά απαντάει κανείς στις ερωτήσεις όσο και από το πώς παρουσιάζει τον εαυτό του. Το σωστό outfit δείχνει ότι σε ενδιαφέρει πραγματικά να πάρεις τη δουλειά, ότι δίνεις προσοχή στις λεπτομέρειες και ότι γνωρίζεις ποιος είναι ο ρόλος, η κουλτούρα και οι προσδοκίες της εταιρείας στο συγκεκριμένο τομέα. Είναι η ευκαιρία σου να δείξεις ότι ταιριάζεις σαν εικόνα στην ομάδα.

Το κατάλληλο ντύσιμο σε συνέντευξη για δουλειά: Τα καλύτερα tips για εγγυημένη επιτυχίαΕξερεύνησε τον κώδικα ενδυμασίας του γραφείου

Για να καταλάβεις ποιο είναι το dress code της εταιρείας μπορείς να περιηγηθείς στην ιστοσελίδα της εταιρείας και στους λογαριασμούς των social media της, για να βρεις εικόνες των εργαζομένων της και να καταλάβεις τι είναι σωστότερο να επιλέξεις για να φορέσεις στη συνάντησή σου με τον άνθρωπο του Τμήματος Προσωπικού. Να έχεις στο μυαλό σου πως η εμφάνισή σου στη συνέντευξη εργασίας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει το είδος της θέσης εργασίας για την οποία έχεις κάνει αίτηση.

Unsplash

Ακόμη και σε συνεντεύξεις εργασίας που αφορούν χειρωνακτικές θέσεις εργασίας, το να επιλέξεις να φορέσεις τη φόρμα σου πιθανότατα δε θα αφήσει μία θετική εντύπωση. Εάν η εταιρεία η οποία σε έχει καλέσει για συνέντευξη δε σου έχει δώσει κατευθυντήριες γραμμές για το πώς θα πρέπει να ντυθείς και δεν είναι προφανές τι θα πρέπει να φορέσεις, καλό θα είναι να ρωτήσεις. Ωστόσο, για να έχεις μια γενική ιδέα, για λιγότερο επίσημες θέσεις και χώρους εργασίας, το business casual look είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή.

Οι 10 πιο συχνές ερωτήσεις σε μια συνέντευξη για δουλειά: Μπορείς να τις απαντήσεις;

Τι είναι το business casual look;

Αν και δεν υπάρχει επίσημος ορισμός, το business casual γενικά σημαίνει να ντύνεσαι επαγγελματικά χωρίς τα ρούχα σου να είναι υπερβολικά επίσημα. Είναι συχνά ο προεπιλεγμένος κώδικας ενδυμασίας μιας εταιρείας και μια έξυπνη επιλογή για συνεντεύξεις εργασίας σε κάθε κλάδο σχεδόν.

Πώς να ντυθείς business casual

Το ιδανικό να φορέσεις είναι ένα πουκάμισο ή μια μπλούζα με μακριά μανίκια, ένα παντελόνι τύπου chino ή μια pencil φούστα μέχρι το γόνατο και κλειστά παπούτσια όπως γόβες, loafers, oxfords ή μποτάκια. Μπορείς αυτά να τα ταιριάξεις με ένα σπορ blazer.

Unsplash

Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα τοπ ή πουκάμισο που να ταιριάζει σε εσένα και να το νιώθεις άνετο. Δοκίμασε επίσης ένα ανοιχτόχρωμο πουκάμισο με κουμπιά. Να έχεις στο μυαλό σου πως είναι προτιμότερο να επενδύσεις σε ουδέτερα χρώματα, κατά προτίμηση σκούρα, και απλά μοτίβα.

Συνδύασε το τοπ ή το πουκάμισό σου με ένα σκουρόχρωμο παντελόνι ή μια φούστα. Βαμβακερά παντελόνια, ανοιχτόχρωμα chino είναι εξαιρετικές επιλογές για μια επαγγελματική καθημερινή συνέντευξη. Όσον αφορά τα αξεσουάρ, όσο πιο απλά και διακριτικά, τόσο το καλύτερο. Μπορεί να σου φαίνεται δελεαστικό να φορέσεις τα πιο φανταχτερά ή ιδιαίτερα ρούχα και αξεσουάρ που έχεις στη γκαρνταρόμπα σου για να κάνεις εντύπωση, ωστόσο είναι μια τακτική που είναι καλό να αποφευχθεί.

«Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς»- Η πιο δύσκολη ερώτηση στη συνέντευξη για δουλειά μόλις βρήκε την απάντησή της

Το τρικ σε όλα είναι να υπάρχει μια ισορροπία, ενώ από το προηγούμενο βράδυ, καλό θα ήταν να ελέγξεις μια τελευταία φορά το ντύσιμο που έχεις επιλέξει για τυχόν λεκέδες, τρύπες ή τσαλακώματα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Έχω συνέντευξη για δουλειά, τι να φορέσω»; – Όλα τα απαραίτητα tips που οφείλεις να γνωρίζεις για ένα σωστό dress code εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έχω, – Όλα,echo, – ola