Ο Δήμαρχος Λέσβου παίρνει θέση για το λουκέτο σε σχολείο που θα πάνε προσφυγόπουλα

11:21 10/10/2016 - Πηγή: iPop

Για συμβάν που προσβάλλει το νησί και την συγκεκριμένη περιοχή, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, αναφερόμενος στο λουκέτο που έβαλαν γονείς σε σχολείο όπου θα φοιτήσουν προσφυγόπουλα.

Θεωρώ ότι είναι έξω από κάθε λογική, ασφαλώς υπάρχει ένα βάρος στην περιοχή, ένα βάρος μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί να σηκώσει, το κακό είναι όμως ότι έχει δοθεί χώρος σε ακραία στοιχεία το τελευταίο διάστημα να ασκούν μια πολιτική εκφοβισμού της κοινωνίας […] Υπάρχει ο φόβος για το ξένο,

για το άγνωστο. Διαδίδουν διάφορα πράγματα που είναι εξωπραγματικά και αυτά γίνονται από μέρος της κοινωνίας αποδεκτά

«Πρέπει να σταματήσουν αμέσως» τόνισε ο κ. Γαληνός χαρακτηρίζοντας παράλληλα απάνθρωπο αλλά και παράλογο αυτό που γίνεται σε παιδιά που «είναι θύματα πολέμων κι έρχονται κυνηγημένα στην Ελλάδα».

Για τον κ. Γαληνό, δεν υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης, υπάρχει παραπληροφόρηση. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τον τελευταίο καιρό δόθηκε χώρος σε ακραία στοιχεία να ενσπείρουν το δηλητήριο και τον φόβο μέσα στην κοινωνία, την οποία όμως «δεν εκφράζουν».

Αναφερόμενος ξανά στους γονείς που σφράγισαν το σχολείο το Σάββατο, ο κ. Γαληνός τόνισε πως «θα πρέπει να ντρέπονται, πιστεύω ότι και οι ίδιοι θα έχουν μετανιώσει. Σε άλλη περίπτωση ασφαλώς θα πρέπει να κινηθούν οι νομικές διαδικασίες, ώστε ο καθένας ο οποίος παραβαίνει τον νόμο και προβαίνει σε ενέργειες προσβλητικές, να τιμωρείται κιόλας».

Θυμίζουμε πως σήμερα είναι η πρώτη μέρα που τα προσφυγόπουλα θα πάνε σχολείο. 1.500 παιδιά προσφύγων θα μεταβούν σε 20 σχολεία της χώρας, όπου θα ηχήσει το πρώτο σχολικό κουδούνι για να ξεκινήσουν τα μαθήματα. Οι ώρες που θα γίνουν τα μαθήματα είναι 14:00-18:00.

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ του iPop.gr για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία της χώρας μας.

Photo: Geovien So/Barcroft Media

The post Ο Δήμαρχος Λέσβου παίρνει θέση για το λουκέτο σε σχολείο που θα πάνε προσφυγόπουλα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήμαρχος Λέσβου,dimarchos lesvou