To Eurogroup αποφασίζει για τα 2,8 δις ευρώ

11:04 10/10/2016 - Πηγή: iPop

Στο Eurogroup που συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα στις 15:00 το μεσημέρι στο Λουξεμβούργο αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των Θεσμών έχουν συντάξει ήδη την «Έκθεση συμμόρφωσης», στην οποία υπογραμμίζεται πως η Αθήνα έχει ολοκληρώσει την εφαρμογή όλων των προαπαιτούμενων μέτρων.

Η απόφαση του Eurogroup θα εξαρτηθεί κι απ’ το συμπέρασμα του EuroWorking Group,

το οποίο συνεδριάζει εκ νέου το πρωί καθώς την τελευταία φορά εκκρεμούσε η υλοποίηση δύο προαπαιτούμενων.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο σε περίπτωση που οι εταίροι δεν είναι ικανοποιημένοι, να αποφασίσουν το «σπάσιμο» της υποδόσης σε ακόμα δύο δόσεις: 1,7 δισ. ευρώ και 1,1 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η αποπληρωμή τους έχει φθάσει στο 104% – 105% του στόχου για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

Tονίζεται πως σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, το 1,7 δισ. απ’ τα 2,8 θα αξιοποιηθούν για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, ενώ το υπόλοιπο 1,1 δις θα συνδεθεί με την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων.

Θυμίζουμε πως οι Θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 18 Οκτωβρίου προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την δεύτερη αξιολόγηση.

Αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι τόσο στο Eurogroup όσο και κατά τις διαπραγματεύσεις για την β’ αξιολόγηση, θα αναζητηθούν τρόποι προκειμένου να υπάρχει παράλληλη συζήτηση και για το ελληνικό χρέος.

«Στόχος είναι να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση έως τα μέσα με τέλη Νοεμβρίου, προκειμένου να υπάρχει ένα ελεγχόμενο περιθώριο καθυστερήσεων», τόνισε χαρακτηριστικά αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ.

The post To Eurogroup αποφασίζει για τα 2,8 δις ευρώ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα