Ο Αποστόλου επιβεβαιώνει την επιστροφή παράνομων αγροτικών επιχορηγήσεων

15:17 18/3/2016 - Πηγή: iPop

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, επιβεβαιώνει την επιστροφή παράνομων αγροτικών επιχορηγήσεων, δηλώνοντας πως ξεκινούν οι διαδικασίες ανάκτησής τους.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας από το βήμα της Βουλής, σχετικά με την επιστροφή προς το Δημόσιο, παράνομων αγροτικών επιχορηγήσεων, επιβεβαίωσε πως η ελληνική Κυβέρνηση «μπαίνει σε διαδικασία της ανάκτησης».

Υπενθυμίζουμε πως με σχετική του απόφαση το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επικύρωσε

την υποχρέωση του ελληνικού Δημοσίου, να επιστρέψει τις αγροτικές επιχορηγήσεις ύψους 425 εκατ. ευρώ, οι οποίες χορηγήθηκαν στους Έλληνες αγρότες κατά τη διάρκεια του 2009.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, δήλωσε πως πρόκειται να καθοριστούν όλες οι λεπτομέρειες με κοινή υπουργική απόφαση, η οποία θα αφορά στους 12.000 αγρότες, οι οποίοι έλαβαν αγροτικές επιχορηγήσεις άνω των 5.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ.Αποστόλου, η ανάκτηση των αγροτικών επιχορηγήσεων πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσω παρακρατήσεων των νέων οικονομικών ενισχύσεων των αγροτών και σε πέντε δόσεις.

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Ο Αποστόλου επιβεβαιώνει την επιστροφή παράνομων αγροτικών επιχορηγήσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα