Ντόναλντ Τραμπ: Θα δημιουργήσω περισσότερες θέσεις εργασίας από κάθε άλλον – Η Ρωσία όντως επιχείρησε «χακάρισμα»

19:17 11/1/2017 - Πηγή: iPop

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου από την ημέρα της εκλογής του παραχώρισε ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος δήλωσε ότι θα «δημιουργήσω περισσότερες θέσεις εργασίας από κάθε άλλον» ενώ παραδέχθηκε και το ότι η Ρωσία κατά την άποψη του επιχείρησε «χακάρισμα».

Μιλώντας για τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει άνοιξε την πρώτη του συν. Τύπου μετά από 168 μέρες ο Ντόναλντ Τραμπ. Συγκεκριμένα, είπε:

Θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Έχω πει ότι θα είμαι ο μεγαλύτερος

δημιουργός θέσεων εργασίας που έφτιαξε ποτέ ο Θεός

Αναφορικά με την έρευνα περί hacking στις εκλογές ο Ντ. Τραμπ αναφέρθηκε στις ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι η Μόσχα έχει θέσει σε κίνδυνο τη Προεδρική του θέση δείχνοντας την Ρωσία, «νομίζω ότι ήταν η Ρωσία» είπε ο ίδιος και τόνισε, όμως ότι «διαδικτυακές επιθέσεις πραγματοποιούν και άλλες χώρες».

Όσον αφορά τις συναντήσεις για ενημέρωση σχετικά με τις έρευνες απάντησε ότι «είναι απόρρητες συναντήσεις και δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω κάτι»

Ερωτώμενος γιατί οι διαρροές αφορούσαν αποκλειστκά το Δημοκρατικό Κόμμα και την Χίλαρι Κλίντον και όχι τους Ρεπουμπλικάνους, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε πως «η NDC ήταν ευάλωτη, εμείς όχι» και συνέχισε δίνοντας συγχαρητήρια στον επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων, Ράινς Πρίμπους.

Για την σχέση του ίδιου με τον Ρώσο Πρόεδρο, ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε: «Αν στον Πούτιν αρέσει ο Ντόναλντ Τραμπ, το θεωρώ πλεονέκτημα, όχι μειονέκτημα, γιατί έχουμε φρικτές σχέσεις με τη Ρωσία» και στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Πιστεύει κανείς ειλικρινά ότι η Κλίντον θα ήταν σκληρότερη με τον Πούτιν απ’ό,τι έγω;».

Η προεδρία και το ασυμβίβαστο… που δεν ισχύει

Σύμφωνα με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ το ασυμβίβαστο και η σύγκρουση συμφερόντων για την προεδρία και την αντιπροεδρία δεν έχει ισχύ και συνέχισε λέγοντας ότι «Έχω παραχωρήσει τη διαχείριση των επιχειρήσεων μου στους γιους μου» παρουσιάζοντας μια σειρά από έγγραφα με τα οποία υποστήριξε το ότι παραχώρησε τον έλεγχο των επιχειρήσεων του στους γιους του.

Στο βήμα στη συνέχεια ανέβηκε η δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, που τόνισε ότι θα υψωθεί «τείχος» μεταξύ του Τραμπ και των επιχειρήσεων του και πρόσθεσε ότι όσο ο κ.Τραμπ απαραμένει πρόεδρος, δεν θα υπογράψει καμία επιχειρηματική συμφωνία. «Ο Τραμπ θα λαμβάνει γνώση μιας επιχειρηματικής συμφωνίας, μόνο αν διαβάσει στα ΜΜΕ γι αυτήν» υποστήριξε επίσης

Ο Τραμπ μάλιστα, δήλωσε, πως «το προηγούμενο Σαββατοκύριακο απέρριψα πρόταση για επένδυση στο Ντουμπάι, ύψους 2 δισ. δολαρίων. Δεν είχα καμία υποχρέωση να την απορρίψω αλλά το έκανα».

Ακύρωση και αντικατάσταση του Obamacare

Μαχόμενος γι’ ακόμα μία φορά ενάντια στο Obamacare, 9 μέρες πριν αναλάβει την προεδρίω των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως «τo Obamacare είναι μια ολοκληρωτική καταστροφή» και με χιουμοριστική διάθεση σχολίασε ότι «η ευκολότερη επιλογή θα ήταν να αφήναμε το Obamacare να καταστραφεί μόνο του» . Σοβαρεύοντας, υποσχέθηκε ότι «θα καταθέσουμε άμεσα ένα νέο σχέδιο που θα καταργήσει και παράλληλα θα αντικαταστήσει το Obamacare».

«Θα χτίσουμε το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό»

«Θα χτίσουμε το τείχος με το Μεξικό» τόνισε ο Τραμπ και συμπλήρωσε: «Δεν θέλω να περιμένω». Σχετικά με το κόστος της δημιουργίας του τείχους ο Τραμπ υποστήριξε επίσης ότι το Μεξικό θα πληρώσει τα έξοδα: «Το Μεξικό θα πληρώσει με κάποιον τρόπο, είτε μέσω φόρου είτε με άλλη πληρωμή».

The post Ντόναλντ Τραμπ: Θα δημιουργήσω περισσότερες θέσεις εργασίας από κάθε άλλον – Η Ρωσία όντως επιχείρησε «χακάρισμα» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα