Μπουτάρης: «Θα παραιτηθώ, αν προκύψει ότι έχω ευθύνη»

18:02 11/1/2017 - Πηγή: iPop

«Θα παραιτηθώ, αν προκύψει ότι έχω ευθύνη» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη εξαιτίας της κακοκαιρίας.

«Βεβαίως σκέφτομαι να παραιτηθώ, αν προκύψει ότι έχω ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και συμπλήρωσε: «Θα πάω σπίτι μου και θα περνάω καλύτερα»μιλώντας στον Realfm

97,8 και στον Νίκου Στραβελάκη σχετικά με το «φιάσκο» στη Θεσσαλονίκη με τις αλατιέρες και το κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Να θυμίσουμε πως νωρίτερα, ο κ. Μπουτάρης μιλώντας στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου εξήγησε ότι δεν μπορούσε να προβλεφθεί ότι το θερμόμετρο θα αγγίξει τους -12 βαθμούς.

Δεν ξέραμε πως θα είναι τόσο έντονη η κατάσταση. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τους -12 βαθμούς, ούτε ότι θα πετρώσει ο δρόμος. Το πρόβλημα ήταν η απότομη χιονόπτωση στις 12 το πρωί

Ο Γ. Μπουτάρης συνέχισε παραδεχόμενος πως όντως υπάρχει μεγάλο θέμα καθώς δεν υπήρξε σωστή προετοιμασία αλλά τόνισε ότι δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση έκτακτης ανάγκης που δεν μπόρεσε να αντιμετωπιστεί, «Μεγάλο πρόβλημα σαφώς είναι πως δεν είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις. Δεν υπήρχε βέβαια, κατάσταση έκτακτης ανάγκης που δεν μπόρεσε να αντιμετωπιστεί».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας σε δημοσιογράφους σχολίασε πως «το ανέκδοτο της χρονιάς θα είναι οι αλατιέρες του Μπουτάρη» και πρόσθεσε:

Η κακοκαιρία μας πρόλαβε και δεν ρίξουμε αλάτια στους δρόμους με αποτέλεσμα μέχρι τις 20:30-21:00 να έχουμε ένα απίστευτο κομφούζιο στους δρόμους, με τον κόσμο να έχει πάθει μια κρίση πανικού, καθώς τέτοια φαινόμενα δεν είναι συνηθισμένα

Ο ίδιος,εξήγησε ότι ο δήμος έκανε ό,τι μπορούσε σε συνθήκες αντίξοες, ενώ επεσήμανε ότι ήδη από τα Φώτα έριχνε αλάτι σε οδικούς άξονες. «Βέβαια αυτά δεν είναι δικαιολογίες. Για ό,τι έγινε η ευθύνη είναι όλη του δημάρχου», τόνισε.

Στα άμεσα πλάνα του δημάρχου είναι να ξεκινήσει ΕΔΕ για να βρεθεί η αιτία του προβλήματς, «Θα κάνω μία Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για να δω τι δεν πήγε καλά, πού κόλλησε η κατάσταση, εάν ήταν ένα θέμα, το οποίο δε μπορούσαμε να το προβλέψουμε» εξήγησε ο κ. Μπουτάρης.

The post Μπουτάρης: «Θα παραιτηθώ, αν προκύψει ότι έχω ευθύνη» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα