Ντάισελμπλουμ: Βασικό ζήτημα με την Ελλάδα εξακολουθεί να είναι η εμπιστοσύνη

07:47 25/1/2017 - Πηγή: iPop

Στην εμπιστοσύνη στην Ελλάδα στάθηκε για ακόμα μια φορά ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, λέγοντας πως εξακολουθεί να είναι ένα βασικό ζήτημα στην περίπτωση της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα αντιμετωπίζει «πιο θεμελιώδη προβλήματα, οικονομικά και θεσμικά» από τις άλλες χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα. «Η εμπιστοσύνη εξακολουθεί να είναι ένα βασικό

ζήτημα».

Μιλώντας σε εκδήλωση της βελγικής εφημερίδας L’ Echo στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής του Eurogroup ανέλυσε το ζήτημα της εμπιστοσύνης λέγοντας πως εννοεί την «εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατών μελών του ευρώ, αλλά και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδυτών στη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πλέον η οικονομική κρίση έχει μπει σε φάση αποκλιμάκωσης, αφού έπιασε «πάτο» το καλοκαίρι του 2015.

Αναφορικά με τη συνεργασία με την Αθήνα, ο κ. Ντάισελμπλουμ σχολίασε πως «έχουμε εισέλθει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις ελληνικές αρχές στο τρίτο πρόγραμμα. Η ανάπτυξη έχει επιστρέψει και η συνεργασία προχωρά, αν και όχι τόσο γρήγορα όσο πολλοί, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής Κυβέρνησης, θα ήθελαν».

Κρίσιμο το Eurogroup της Πέμπτης

Στο μεταξύ, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το Eurogroup της Πέμπτης, όπου η ελληνική Κυβέρνηση ελπίζει ότι θα αποφασίσει το «ξεπάγωμα» των διαπραγματεύσεων και την επιστροφή των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα με στόχο να κλείσει άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση.

Αναφερόμενος στο Eurogroup την Τρίτη, ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία στο προσεχές Eurogroup, ενώ ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επεσήμανε ότι η Ελλάδα αποτελεί ειδική περίπτωση, «αλλά η προσέγγισή μας έχει αποτελέσματα».

The post Ντάισελμπλουμ: Βασικό ζήτημα με την Ελλάδα εξακολουθεί να είναι η εμπιστοσύνη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα