Επίθεση Γκάμπριελ σε Μέρκελ- Σόιμπλε για τις πολιτικές λιτότητας

20:15 24/1/2017 - Πηγή: iPop

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ηγέτης του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD), στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τις πολιτικές που ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Γκάμπριελ επέκρινε τις πολιτικές λιτότητας των Μέρκελ- Σόιμπλε, λέγοντας πως ήταν εκείνες, οι οποίες συνέβαλαν καθοριστικά στην άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη.

Ο Γερμανός Αντικαγκελάριος κατηγόρησε τους

δύο πολιτικούς στην ανακοίνωσή του με την οποία έκανε γνωστό ότι δεν θα διεκδικήσει την Καγκελαρία και ότι προτείνει τον Μάρτιν Σουλτς ως υποψήφιο με το SPD.

Οι πολιτικές της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναμφίβολα συνέβαλαν στις βαθιές κρίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2008, στην απομόνωση μιας κυριαρχικής γερμανικής κυβέρνησης και, διαμέσου της αδυσώπητης επιμονής στη λιτότητα, στην υψηλή ανεργία εντός Γερμανίας

Παράλληλα, τόνισε ότι μια συνέπεια της επιμονής στη λιτότητα ήταν η ενίσχυση των αντιευρωπαϊκών λαϊκιστικών κομμάτων «και να πληγεί όχι μόνο η Δημοκρατία, αλλά και το καλό επενδυτικό κλίμα».

Για τον ίδιο, οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι αποτελούν συγκυβέρνηση με το CDU και το CSU, «απέτυχαν να πείσουν την κ. Μέρκελ να αλλάξει γραμμή».

«Η συνέχιση των σημερινών πολιτικών συνεπάγεται ότι δεν είναι δυνατή η βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτό είναι επικίνδυνο και για τη Γερμανία», προειδοποίησε, τέλος, ο Γκάμπριελ.

The post Επίθεση Γκάμπριελ σε Μέρκελ- Σόιμπλε για τις πολιτικές λιτότητας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα