«Νίκη για την Δημοκρατία η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες»

11:40 7/10/2016 - Πηγή: iPop

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε την χαρά του που κλήθηκε στην Επιτροπή. «Η κλήση μου μπορεί να προσθέσει στον εξαντλητικό διάλογο γύρω από τον νόμο που ψήφισε η Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες».

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι ο συγκεκριμένος διάλογος άρχισε στις 22 Ιουλίου του 2015 και από τότε έγινε- όχι μόνο στη Βουλή- και ο διάλογος «και μέσα από τον παραμορφωτικό φακό της υπεράσπισης των ιδιαίτερων συμφερόντων των ιδιοκτητών».

Απευθυνόμενος

στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Ν. Παππάς τόνισε την ανάγκη για συγκρότηση του ΕΣΡ.

Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς για το αν και ποιες πιέσεις ασκήθηκαν στο πολιτικό σύστημα, αν υπήρξε όφελος από την αδειοδότηση των σταθμών για το δημόσιο συμφέρον

Όσον αφορά τα 90 εκατ. ευρώ που έχουν εισπραχθεί απ’ την πρώτη δόση των τηλεοπτικών αδειών, ο Νίκος Παππάς ενημέρωσε ότι θα αξιοποιηθούν για 15.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, για την αύξηση της απασχόλησης στα νοσοκομεία που έχουν μεγάλες ανάγκες και για να υλοποιηθεί πρόγραμμα «επαναπατρισμού» Ελλήνων που θα προσφέρουν στην πατρίδα.

Είναι συνολικά νίκη για τη Δημοκρατία μας η ολοκλήρωση του διαγωνισμού αυτού. Δεν είναι καλό να υπάρχουν συμφέροντα που αισθάνονται ότι μπορούν να καθυποτάξουν την Πολιτεία και ότι το δημόσιο συμφέρον θα κάμπτεται για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Παππάς έχει κληθεί σε ακρόαση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μετά από αίτημα της Νέας Δημοκρατίας.

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post «Νίκη για την Δημοκρατία η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα