Αυξάνεται και πάλι η δημοφιλία της Μέρκελ – Ικανοποιημένο το 54% των Γερμανών

10:50 7/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Νέα δημοσκόπηση αποδεικνύει την αύξηση της δημοφιλίας της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία μετά το 45% του Σεπτεμβρίου που ήταν και το χαμηλότερο της πενταετίας, κερδίζει ξανά την προτίμηση του 54% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση από το Ινστιτούτο Dimap για λογαριασμό του ARD και της Die Welt.

Αντιθέτως,

ο Χoρστ Ζέεχοφερ, πρόεδρος του βαυαρικού χριστιανοκοινωνικού CSU, κερδίζει μόνο το 38% των Γερμανών, δηλαδή 7% λιγότερο από τον περασμένο μήνα.

Η προσφυγική πολιτική είναι καθοριστική της δημοφιλίας των δύο συντηρητικών πολιτικών και φαίνεται πως η Άνγκελα Μέρκελ πείθει πλέον περισσότερο.

Πάντως, όσο κι αν αυξάνεται η δημοφιλία της καγκελαρίου,νικείται κατά κράτος από τον υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ με 75% και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με 63%. Ο Χορστ Ζέεχοφερ βρίσκεται μόλις στην έβδομη θέση.

Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση το 63% των Γερμανών πολιτών δεν πιστεύιυν ότι είναι ρεαλιστική μια ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό στο άμεσο μέλλον. Το 85% θεωρούν δε ότι για την ενσωμάτωση των προσφύγων καθοριστικής σημασίας είναι η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας.

Επιπλέον, το 84% πιστεύουν πως μεγαλύτερος κίνδυνος για τη Γερμανία είναι οι βίαιες πράξεις κατά των προσφύγων από ακροδεξιά στοιχεία, ενώ το 15% θεωρούν αυτόν τον κίνδυνο ως τον μικρότερο, ενώ αντίστοιχα μεγαλύτερο κίνδυνο από ισλαμικές πράξεις βίας βλέπουν το 68% και μικρότερο το 30%.

Όπως αποκαλύπτει η δημοσκόπηση, σε ενδεχόμενες εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, νικήτρια θα αναδεικνυόταν πάλι η συγκυβέρνηση της Μέρκελ CDU/CSU με 33%, ίδιο δηλαδή ποσοστό με την δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου, ενώ το SPD θα έπαιρνε 22%, η Αριστερά (Die Linke) και οι Πράσινοι (Die Gruenen) 9%. Το ακροδεξιό-λαϊκιστικό-ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) διατηρεί το υψηλό ποσοστό του (14%).

Keywords
Τυχαία Θέματα