Νερό στο κρασί της βάζει η Κυβέρνηση για το αγροτικό

18:18 8/2/2016 - Πηγή: iPop

Αλλαγές που προωθεί η ελληνική Κυβέρνηση, μέσω των αρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, μπορεί να αμβλύνουν την ένταση που επικρατεί μεταξύ των Ελλήνων αγροτών και της Κυβέρνησης, γύρω από το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχεδιάζει να προχωρήσει στις εξής κινήσεις προκειμένου να εξομαλυνθούν ορισμένα από τα σημεία διαφωνιών που υπάρχουν μεταξύ αγροτών και ελληνικής Κυβέρνησης:

Διαμόρφωση ειδικού αγροτικού Μητρώου, στο οποίο θα εγγράφονται όλοι οι αγρότες που δηλώνουν κύρια πηγή εσόδων

από αγροτικές εργασίες, έχοντας ως δεδομένο αυστηρές προϋποθέσεις, προκειμένου να θεωρείται κάποιος, κατά κύριο επάγγελμα αγρότης. Σημειώνεται, ότι για την επίλυση των σημερινών προβλημάτων, πρόκειται να υπάρξει ηλεκτρονική διασύνδεση μεταξύ του Μητρώου και του συστήματος ΟΣΔΕ, ενώ οι συναλλαγές των αγροτών, με τις υπηρεσίες, δεν πρόκειται να απαιτούν κανένα έγγραφο.

Επεκτείνεται το εργόσημο των παράτυπων μεταναστών, με τον κάθε αγρότη να μπορεί να δηλώνει την απασχόληση, τόσων αλλοδαπών εργατών, όσων δικαιολογεί το είδος της καλλιέργειάς του και η καλλιεργούμενη έκταση, με τον ΟΓΑ να προσθέτει εισφορές λόγω εργοσήμου κοντά στα 100 εκ ευρώ το χρόνο.

Θεσπίζεται η χρήση ειδικής αγροτικής κάρτας, μέσω της οποίας, οι αγρότες θα δανειοδοτούνται από Τράπεζες και μέσω της οποίας θα επιταχύνονται οι διαδικασίες απόδοσης οφειλών (ΦΠΑ, αποζημιώσεις ζημιών και φόρους αγροτικού πετρελαίου).

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Κλειστά μέχρι στις 18:00 θα είναι και σήμερα, Δευτέρα, τα Τέμπη, ενώ για όγδοη μέρα συνεχίζει να είναι μπλοκαρισμένο το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία. Το σημείο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχει ουρά 30 χιλιομέτρων.

Υπό κατάληψη συνεχίζει να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων όπου βρίσκονται πάνω από 800 τρακτέρ, ενώ δύο παραμένουν τα μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στην Δοϊράνη, σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.

Τι ζητούν οι αγρότες από την ελληνική ΚυβέρνησηΑφορολόγητο στις 12 χιλιάδες κατ άτομο.Απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.Ρύθμιση των κόκκινων δανείων ώστε να μην κατασχεθούν σπίτια.Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Νερό στο κρασί της βάζει η Κυβέρνηση για το αγροτικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα