Νέο επεισόδιο στις σχέσεις Β. Κορέας- ΗΠΑ: Εκτόξευσαν πύραυλο που εξερράγη στον αέρα

10:08 16/4/2017 - Πηγή: iPop

Νέο επεισόδιο στις σχέσεις Β. Κορέας- ΗΠΑ. Εκτόξευσαν πύραυλο που εξερράγη στον αέρα προκαλώντας νέες ανησυχίες.

«Σταματήστε τη στρατιωτική υστερία» είχε πει η Βόρεια Κορέα προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι είναι ετοιμοπόλεμη την στιγμή που τα βλέμματα είναι όλα στραμμένα στη χρήση της «μητέρας των βομβών» αλλά και το επιτυχές τεστάρισμα νέας πυρηνικής βόμβας από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών. Λίγα 24ωρα μετά, η Β. Κορέα

κλιμάκωσε τις κινήσεις της προχωρώντας στην εκτόξευση πυραύλου από την πόλη Σίνπο, όπου βρίσκεται και βάση υποβρυχίων. Η δοκιμή απέτυχε, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού της Ν. Κορέας αλλά και επιβεβαίωση του εκπροσώπου του αμερικανικού στρατού.

Η διοίκηση ειρηνικού των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων «εντόπισε και παρακολούθησε» την τροχιά που διέγραψε ένας «κατά την εκτίμησή της βορειοκορεάτικος βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε στις 11:21 ώρα Χαβάης» (σ.σ. 00:21 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο πλοίαρχος Dave Benham.

«Ο πύραυλος ανατινάχθηκε σχεδόν αμέσως», διευκρίνισε ο Benham προσθέτοντας ότι «ο τύπος του πυραύλου είναι κάτι που τελεί υπό ανάλυση».

Η νέα εκτόξευση πυραύλου απειλεί «όλο τον κόσμο» σχολίασε το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας.

H Βόρεια Κορέα επέδειξε διάφορους επιθετικούς πυραύλους στη χθεσινή στρατιωτική παρέλαση και τόλμησε να εκτοξεύσει έναν βαλλιστικό πύραυλο σήμερα είναι μια επίδειξη δύναμης που απειλεί όλο τον κόσμο

Αναμονή για αντίδραση από την πλευρά του Trump

O υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Gym Maties ανακοίνωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump και οι σύμβουλοί του για στρατιωτικά θέματα έχουν ενημερωθεί για την αποτυχημένη δοκιμή πυραύλου της Βόρειας Κορέας.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence, ο οποίος ταξιδεύει προς τη Σεούλ, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, επίσης ενημερώθηκε για την εκτόξευση του βορειοκορεάτικου πυραύλου και βρίσκεται σε επαφή με τον πρόεδρο Trump.

The post Νέο επεισόδιο στις σχέσεις Β. Κορέας- ΗΠΑ: Εκτόξευσαν πύραυλο που εξερράγη στον αέρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα