Νέο Fuel Pass: Αναμένεται μεγαλύτερη επιδότηση στα καύσιμα και αύξηση των δικαιούχων

13:15 19/6/2022 - Πηγή: iPop

Με την τιμή της βενζίνης να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για την ακρίβεια. Οι νέες παρεμβάσεις που εξετάζονται προβλέπουν παράταση του μέτρου της επιδότησης στη βενζίνη με αύξηση ποσού και του αριθμού των δικαιούχων. Στην τελική ευθεία λοιπόν βρίσκεται το νέο Fuel Pass, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και θα έχει διάρκεια τρεις μήνες, έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Τι είναι το Fuel

Pass και πώς θα πάρεις τα χρήματα; 10+1 ερωτοαπαντήσεις για την επιδότηση καυσίμων

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την νέα παρέμβαση στα καύσιμα, αναμένονται στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το μέτρο θα είναι ενισχυμένο σε σχέση με την προηγούμενη παρέμβαση, τόσο σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δικαιούχων, αλλά και τα ποσά που θα λάβουν. Οι πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο για ενίσχυση των πολιτών με 40, 50 ή 60 ευρώ μηνιαίως.

Το επίδομα θα δοθεί με τη μορφή κάρτας και με τις ίδιες προϋποθέσεις και διαδικασίες που ίσχυσαν στο πρώτο κύκλο. Ειδικότερα, τα φυσικά πρόσωπα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης κόστους καυσίμων των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν το νέο όριο για το οικογενειακό εισόδημα, έχουν στην κατοχή τους όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο που είναι σε κυκλοφορία, είναι ασφαλισμένο και δεν οφείλουν γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Αναλυτικά τι θα προβλέπει το πακέτο μέτρων για το νέο Fuel PassΘα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα.Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass. Το ποσό της επιδότησης θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο.Το μέτρο του fuel pass θα αφορά περισσότερους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων).Μικρή αποκλιμάκωση στο πετρέλαιο

Την ίδια στιγμή, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» υποχώρησαν σημαντικά και από τα 124 ευρώ που ήταν την Τετάρτη, διαμορφώθηκαν λίγο πάνω από τα 113 δολάρια το βαρέλι. Το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχώρησε ελαφρά στην περιοχή του 1,05.

Τέλος, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξη, η μέση τιμή στη χώρα, της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώθηκε την περασμένη Πέμπτη στα 2,430 ευρώ το λίτρο και το diesel κίνησης στα 2,078 ευρώ το λίτρο.

Έξυπνοι τρόποι να σου κρατήσει περισσότερο η βενζίνη

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Νέο Fuel Pass: Αναμένεται μεγαλύτερη επιδότηση στα καύσιμα και αύξηση των δικαιούχων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέο Fuel Pass, Αναμένεται,neo Fuel Pass, anamenetai