Νέες συλλήψεις «αλληλέγγυων» στην Ειδομένη

14:56 14/4/2016 - Πηγή: iPop

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται συνολικά 8 «αλληλέγγυοι» οι οποίοι πιάστηκαν στην Ειδομένη και είναι όλοι τους αλλοδαποί υπήκοοι. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Πέμπτης συνελήφθησαν δύο ακόμα Ισπανοί «αλληλέγγυοι» 27 και 28 ετών αντίστοιχα. Οι πρώτες πληροφορίες τονίζουν πως οι Ισπανοί έχουν συλληφθεί «όχι απλά για υποκίνηση αλλά για συμμετοχή στα επεισόδια που έγιναν το μεσημέρι της Τετάρτης» στον καταυλισμό της περιοχής.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας από τις έρευνες έχει προκύψει

ότι «δράστες» μαζί με ομάδα ατόμων κινήθηκαν προς την συνοριακή γραμμή ΕλλάδαςΣκοπίων στην περιοχή της Ειδομένης και εν συνεχεία προέβησαν στη ρίψη αντικειμένων προς τους άνδρες της αστυνομίας της ΠΓΔΜ.

Να θυμίσουμε πως είχαν προηγηθεί και άλλες συλλήψεις, τριών ατόμων από τη Νορβηγία, δύο γυναικών και ενός άντρας και μίας Αγγλίδας.

Μετά από πρωτοβουλία του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Ιταλίας – Αλβανίας για το προσφυγικό αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στην Πέμπτη. Στόχος της συνάντησης αποτελεί η ανταλλαγή απόψεων για τη διερεύνηση προοπτικών περαιτέρω συνεργασίας στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα. Στους 53.925 ανέβηκαν οι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας σύμφωνα με την καταμέτρηση της Πέμπτης του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Η αποσυμφόρηση του Πειραιά θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχατονίζει αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ενώ συμπλοκές για ακόμα μια φορά σημειώθηκαν στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Το παρόν στην τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Ιταλίας – Αλβανίας θα δώσουν αξιωματούχοι των υπουργείων Εξωτερικών και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίας τα θέματα τα οποία θα εξετασθούν κατά τη διάρκεια τους αφορούν την ανταλλαγή πληροφοριών αλλά και την καταπολέμηση δικτύων παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Επίσης, αναμένεται να συζητηθούν ζητήματα επανεισδοχής προς τις χώρες προελεύσεως, αλλά και η ενίσχυση, από την Ελλάδα και την Ιταλία, της Αλβανίας, στον τομέα συστήματος ασύλου.

Να τονισθεί πως ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης, ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης την ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης στο βόρειο τομέα με παράλληλα διενέργεια στρατιωτικής άσκησης με την ονομασία «Καταιγίδα» στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης και των Οινουσσών.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Νέες συλλήψεις «αλληλέγγυων» στην Ειδομένη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα