Νέες αποκαλύψεις Ντάισελμπλουμ για τα μέτρα τα οποία έπρεπε να τεθούν σε ισχύ στην Ελλάδα

18:23 29/4/2016 - Πηγή: iPop

Σε νέες αποκαλύψεις αναφορικά με την Ελλάδα και τα μέτρα τα οποία έπρεπε να τεθούν σε ισχύ προέβη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Παράλληλα, μίλησε για την αναβολή του Eurogroup αλλά και την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στην εφημερίδα La Stampa ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε:

Στην Ελλάδα

δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα τα οποία θα ήταν δυνατό να μην μπουν σε ισχύ

Και πρόσθεσε αναφορικά με την συνεδρίαση του Eurogroup:

«Υπήρξε σημαντική πρόοδος. Υπάρχει μια συμφωνία αρχής σε σχέση με την πρώτη δέσμη που ισοδυναμεί με το 3% του ΑΕΠ».

Λείπει η συμφωνία για το δεύτερο κεφάλαιο, τα αυτόματα μέτρα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Αθήνα δεν πετύχει το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% το 2018. Οι προβλέψεις αποκλίνουν, το ΔΝΤ επιθυμεί να έχει μια ασφάλεια. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό είναι δύσκολο. Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να μην μπουν σε ισχύ

Για την αναβολή του Eurogroup τονίζει πως χρειάζονταν χρόνος και συμπλήρωσε: «Θα ιδωθούμε και πάλι στις 9 Μαΐου στις Βρυξέλλες».

Ενώ εστιάζοντας στην εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα δήλωσε: «Πριν από ένα χρόνο ήταν μηδενική, αλλά στη συνέχεια έγιναν μεγάλα βήματα προόδου. Είμαστε κοντά, χρειάζεται μόνον μια επιπλέον εγγύηση».

photo:Aris Oikonomou / SOOC

The post Νέες αποκαλύψεις Ντάισελμπλουμ για τα μέτρα τα οποία έπρεπε να τεθούν σε ισχύ στην Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα