Για τα μέλη της ΕΕ και τις δεσμεύσεις τους προς την Ελλάδα μίλησε ο Βέμπερ

17:55 29/4/2016 - Πηγή: iPop

Κριτική αναφορικά με την απροθυμία που δείχνουν τα κράτη και μέλη της ΕΕ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει προς την Ελλάδα άσκησε ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Σε δηλώσεις του την Μεγάλη Παρασκευή χαρακτηριστικά τόνισε μιλώντας για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, αρκετοί πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών δεν πράττουν το ίδιο» ενώ παράλληλα σημείωσε εστιάζοντας στην συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας:

«Υποσχεθήκαμε χρήματα για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, ώστε

αυτοί να μην χρειάζονται να περάσουν στην Ελλάδα, χρήματα για τη δημιουργία καταυλισμών και σχολείων» και εν συνεχεία εξήγησε αναφορικά με τις οικονομικές δεσμεύσεις: «Από τα τρία δισ. ευρώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πάρει την έγκριση του Κοινοβουλίου και κατέβαλε το ένα. Την ίδια στιγμή χώρες όπως η Αυστρία δεν έχουν ακόμη καταβάλει το ποσό που έχουν υποσχεθεί. Έτσι ωστόσο αμφισβητείται η αξιοπιστία μας. Οι χώρες-μέλη πρέπει να εφαρμόσουν αυτά που υπέγραψαν».

Για το θέμα της βίζας:

«Η Τουρκία πρέπει να εφαρμόσει πλήρως τα 72 κριτήρια που απαιτούνται για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, ανάμεσά τους και το ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου» και ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις.

The post Για τα μέλη της ΕΕ και τις δεσμεύσεις τους προς την Ελλάδα μίλησε ο Βέμπερ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα