Νέα μηνύματα Ευρωπαίων αξιωματούχων για το χρέος και τη β’ αξιολόγηση -Deadline 20 Φεβρουαρίου

21:48 7/2/2017 - Πηγή: iPop

Νέα μηνύματα Ευρωπαίων αξιωματούχων για το χρέος και τη β’ αξιολόγηση θέτοντας deadline 20 Φεβρουαρίου, στον απόηχο της δημοσιοποίησης των στοιχείων της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα και τη συνεδρίαση του ΔΣ του Tαμείου. Να κλείσει η β’ αξιολόγηση στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου πρέπει προκειμένου η Ελλάδα να

βγει από την οικονομική στενότητα τόνισε ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, απενώ την ίδια στιγμή ο Jeroen Dijsselbloem σχολίασε ότι η έκθεση του Ταμείου είναι ξεπερασμένη και υπογράμμισε πως η Ελλάδα τα πηγαίνει πολύ καλύτετα. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως κατά την άποψη του είναι πολύ σκληρή η έκθεση, εξηγώντας πως αν κριθεί ότι θα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους θα γίνει ότι είναι δυνατό.

O πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem,εξήγησε πως έμεινε έκπληκτος από την «σκληρότητα» των προτάσεων της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παρότι, όπως επισήμανε και το Ταμείο συμφωνεί πως η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

Ακόμη χαρακτήρισε «ξεπερασμένες» τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, καθώς δεν έχει υπολογιστεί σε αυτές η πρόσφατη ανάπτυξη, όπως ανέφερε.

Όσον αφορά το χρέος, σχολιάζοντας τη θέση του ΔΝΤ για μεγαλύτερη ελάφρυνση, τόνισε πως «έχουμε ήδη προχωρήσει σε ορισμένη ελάφρυνση και αν απαιτηθεί επιπλέον και η Ελλάδα συνεχίσει σε εποικοδομητικό δρόμο, τότε θα κάνουμε περισσότερα».

Pierre Moscovici: Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου να κλείσει η αξιολόγηση

Από το Παρίσι και πιο συγκεκριμένα προσκεκλημένος σε κλειστή εκδήλωση του Δικτύου Αργώ που έγινε στην γαλλική πρωτεύουσα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, τόνισε πως υπάρχη άμεση ανάγκη να κλείσει η β’ αξιολόγηση, δηλαδή έως το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να δουλέψουν σκληρά και να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Προσκεκλημένος σε κλειστή εκδήλωση του Δικτύου Αργώ που έγινε στην γαλλική πρωτεύουσα, ο κ. Moscovici χαρακτήρισε το 2017 χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα. «Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα» υπογράμμισε, παραδεχομένος ότι υπάρχει βελτίωση αρκετών οικονομικών δεικτών.

Ο Pierre Moscovici έστειλε μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση ζητώντας την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων για να «μπορέσουν να τροφοδοτήσουν τις αναγκαίες επενδύσεις και την ανάπτυξη στη χώρα, ώστε να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια όπως έκαναν και άλλες χώρες».

The post Νέα μηνύματα Ευρωπαίων αξιωματούχων για το χρέος και τη β’ αξιολόγηση -Deadline 20 Φεβρουαρίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα