Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- Φωτήλα. Στην αντεπίθεση η Κυβέρνηση

14:44 1/4/2016 - Πηγή: iPop

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή Ι. Φωτήλα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική του ανακοίνωση τονίζει πως οι δηλώσεις του βουλευτή του Ποταμιού αποτελούν «μνημείο χυδαιότητας το οποίο παραπέμπει, αν δεν ξεπερνά, στο ύφος και τη φρασεολογία που χρησιμοποιούν κύκλοι της λούμπεν ακροδεξιάς».

Αναλυτικά
η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή Ι. Φωτήλα αποτελούν μνημείο χυδαιότητας, το οποίο παραπέμπει, αν δεν ξεπερνά, στο ύφος και τη φρασεολογία που χρησιμοποιούν κύκλοι της λούμπεν ακροδεξιάς.
Ο βουλευτής του Ποταμιού ανέδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το «ήθος» του ως «ευρωπαϊστής» και «αντί-λαϊκιστής», όπως ο ίδιος παρουσιάζει τον εαυτό του. Μετά από αυτά, οι αναφορές του κ. Φωτήλα περί «δήθεν δημοκρατών» συνιστούν ακραία πρόκληση.
Καλούμε τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, να αποδοκιμάσει τις αθλιότητες του βουλευτή του κόμματος του.
Ο βουλευτής του Ποταμιού ανέδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το «ήθος» του ως «ευρωπαϊστής» και «αντί-λαϊκιστής», όπως ο ίδιος παρουσιάζει τον εαυτό του. Μετά από αυτά, οι αναφορές του κ. Φωτήλα περί «δήθεν δημοκρατών» συνιστούν ακραία πρόκληση.
Καλούμε τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, να αποδοκιμάσει τις αθλιότητες του βουλευτή του κόμματος του».

Να τονισθεί πως ο Ι. Φωτήλας του Ποταμιού επιτέθηκε στον Αρ. Μπαλτά για τις επιλογές του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλν Αθηνών, Γιαν Φαμπρ.

Ο βουλευτής του Ποταμιού άφησε του πάντες άφωνους όταν καταλόγισε στον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, ότι έχει καταντήσει τον Πολιτισμό: «Αριστερά της Τσουτσούνας».

Χαρακτηριστικά ο Ι. Φωτήλας τόνισε:

«Καλώ σε ανένδοτο αγώνα κατά των δήθεν δημοκρατών που λυμαίνονται τον τόπο» και πρόσθεσε:

Τι να περιμένει κανείς από τον υπουργό Πολιτισμού που κατάντησε τον Πολιτισμό «Αριστερά της Τσουτσούνας;

Θερμό επεισόδιο προκλήθηκε στη Βουλή την Παρασκευή με πρωταγωνιστές τον βουλευτή του Ποταμιού Ιάσονα Φωτήλα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο.

Νωρίτερα είχαν ανάψει τα αίματα στη Βουλή όταν ο Ι. Φωτήλας αποκάλεσε την Κυβέρνηση «δήθεν δημοκράτες που λυμαίνονται τον τόπο». Στην αντεπίθεση πέρασε αμέσως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος του ζήτησε να ανακαλέσει ενώ εκείνος του απάντησε: «Να μου κάνει μήνυση».

Αφού ψηφίστηκε επί της αρχής από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, το νομοσχέδιο για το προσφυγικό περνάει σήμερα, Παρασκευή, και από την Ολομέλεια μέσα σ’ ένα κλίμα αντιδράσεων ακόμα κι από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ομάδα των «53» του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε χθες με επίσημη ανακοίνωσή της τις ενστάσεις της σχετικά με το νομοσχέδιο για το προσφυγικό και ειδικότερα σ’ ό, τι αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων, τα οποία ανησυχεί ότι θα καταπατηθούν, αφού στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι η διαδικασία χορήγησης ασύλου θα είναι εξπρές 14 ημερών, ενώ η Συνθήκη της Γενεύης θέτει ως χρονικό όριο τις 28 μέρες.

Τι είπε ο βουλευτής του Ποταμιού;

Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας για το προσφυγικό νομοσχέδιο ο Ιάσονας Φωτήλας πρότεινε «συμμαχία για να πέσει η Κυβέρνηση» τονίζοντας:

Δεν μπορεί να ζητάμε από την κυβέρνηση να κυβερνήσει -δεν διορίζεις επόπτη σε αγώνα τυφλό και να του ζητάς να πει αν είναι οφσάιντ ή όχι. H Kυβέρνηση δεν μπορεί μας καταστρέφει. Φοβάμαι ότι η όποια Κυβέρνηση δεν μπορεί αφού θα έχει κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλες οι πολιτικές δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να συμμαχήσουν για έναν σκοπό: να πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Για να πέσει από την εξουσία πρέπει να κηρύξουμε έναν νέο ανένδοτο κατά των δήθεν δημοκρατών που λυμαίνονται τον τόπο μας

Άμεση βέβαια ήταν η απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσε:

Θίγει τον ίδιο τον ομιλητή και να ανακαλέσει αμέσως. Εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του η ορολογία που λέει λυμαίνονται τον τόπο

Τον λόγο πήρε ξανά ο βουλευτής του Ποταμιού ο οποίος τόνισε:
«Μπορεί να μου κάνει μήνυση ο κύριος συνάδελφος».

The post Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- Φωτήλα. Στην αντεπίθεση η Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα