Συνεχίζεται ο Κυβερνητικός αγώνας με τους Θεσμούς να δείχνουν αρνητικοί στην επιστολή τους Τσακαλώτου

09:53 31/5/2016 - Πηγή: iPop

Αρνητική φαίνεται να ήταν η πρώτη αντίδραση των Θεσμών στην επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η Κυβέρνηση βρίσκεται επί ποδός και ο αγώνας συνεχίζεται.

Τι κι αν στο Eurogroup να επετεύχθη συμφωνία, η αξιολόγηση δεν έκλεισε τυπικά καθώς εκκρεμούσαν ορισμένα ζητήματα, όπως το ΕΚΑΣ και τα «κόκκινα δάνεια».

Να τονισθεί πως ο Υπουργός Οικονομικών την Δευτέρα είχε αρκετές τηλεφωνικές συνομιλίες με Ευρωπαίους. Κατά τις επαφές του φέρεται πως συμφωνήθηκαν τα εξής:

Κατάργηση ΕΚΑΣ για 100.000 συνταξιούχους από την 1/6/2016 κι όχι 1/1/2016,
για να μην επιστραφεί αναδρομικά.Πώληση σε ξένα funds και των «κόκκινων δανείων» που φέρουν την εγγύηση του Δημοσίου. Εξαιρούνται όμως τα δάνεια των πυρόπληκτων.Ποιος ο στόχος της Κυβέρνησης;

Στόχος από την πλευρά της ελληνικής Κυβέρνησης συνεχίζει να είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου με τροπολογίες την Τετάρτη ή την Πέμπτη, το οποίο θα ψηφιστεί την ίδια ημέρα.

Σημειώνεται πως Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλώντας στο Reuters επιβεβαίωσαν την επιστολή του κ. Τσακαλώτου προς του κ.κ. Μοσκοβισί, Τόμσεν και Κερέ.

Αρνητική η στάση των Θεσμών:

Όπως αναφέρει σε σχετικό της άρθρο η «Καθημερινή» αξιωματούχος φαίνεται να δήλωσε: «Είναι θέματα που έχουν ήδη συμφωνηθεί με την ελληνική Κυβέρνηση και δεν βλέπω το λόγο να υπάρχει περαιτέρω ελαστικότητα».

Να θυμίσουμε πως παρά τις διαβουλεύσεις, στην τηλεδιάσκεψη που έγινε την Κυριακή και τις ανταλλαγές προτάσεων, οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχουν ξεπεραστεί.

Ποια αγκάθια παραμένουν;Το χρονοδιάγραμμα κατάργησης του ΕΚΑΣΤα «κόκκινα» δάνειαΤα ειδικά μισθολόγια και η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος φαίνεται να θέλει να αποφεύγει το διετές «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων για τους ένστολους. Ενώ από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει δεσμευτεί προσωπικά στη Βουλή πως θα βρεθεί λύση για τους περισσότερους από 70.000.

Να σημειωθεί πως αν μέσα στις επόμενες δύο ημέρες δεν βρεθεί λύση για τα ανοιχτά ζητήματα, αυτά αναμένεται να συζητηθούν στο Euro-working Group το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη.

The post Συνεχίζεται ο Κυβερνητικός αγώνας με τους Θεσμούς να δείχνουν αρνητικοί στην επιστολή τους Τσακαλώτου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα