Ναυάγιο στη Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

16:09 19/10/2016 - Πηγή: iPop

Σε νέο ναυάγιο οδηγήθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης, καθώς οι ψήφοι δεν ήταν αρκετοί ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των 4/5.

Πέρα από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ οι υπόλοιποι τάχθηκαν κατά της συγκρότησης, ενώ όσοι δήλωσαν απών να σημειωθεί πως δεν έδειξαν να είναι αντίθετοι στην πρόταση του Βούτση, αλλά ανέφεραν

πως περιμένουν πρώτα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι τάχθηκαν υπέρ της αναβολή της απόφασης της Διάσκεψης μέχρι να ληφθεί οριστική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά.

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων ακούστηκαν 12 «ναι», 4 «όχι» και 7 παρών. Ενώ ένας ήταν απών.

Αναλυτικά οι ψήφοι:

Απών από τη διαδικασία ήταν ο Β. Μεϊμαράκης.

Ναι είπαν οι: Νίκος Βούτσης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Τάσος Κουράκης, Γιώργος Βαρεμένος, Πέτρος Κόκκαλης, Κώστας Δουζίνας, Κώστας Γιαβρόγλου, Μάκης Μπαλαούρας, Νίκος Μανιός, Αντώνης Συρίγος, Χαρούλα Καφαντάρη και ο Χρήστος Μαντάς.

«Παρών» οι : Δημήτρης Κρεμαστινός, Γεώργιος Λαμπρούλης, Ανδρέας Λοβέρδος, Σπύρος Δανέλλης, Μάριος Γεωργιάδης, Σπύρος Λυκούδης, Θανάσης Παφίλης.

«Όχι» είπαν οι: Κακλαμάνης Νικήτας, Νίκος Δένδιας, Χρήστος Παππάς, Δημήτριος Φραγκάκης.

Δείτε την ψηφοφορία:

Γεροβασίλη κατά της Νέας Δημοκρατίας:

Να απολογηθεί για τη στάση της ζήτησε η Όλγα Γεροβασίλη από την Νέα Δημοκρατία τονίζοντας πως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει «αντιθεσμική της συμπεριφορά».

Αναλυτικά η δήλωση της:

«Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να απολογηθεί για την αντιθεσμική της συμπεριφορά.

Η Νέα Δημοκρατία τορπίλισε σήμερα την συγκρότηση του ΕΣΡ, υιοθετώντας μια προκλητικά αντιθεσμική συμπεριφορά. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να απολογηθεί για την στάση αυτή, η οποία δεν έχει άλλο σκοπό, παρά μόνο να αποτρέψει την επιβολή κανόνων νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, να υπερασπιστεί την διαπλοκή και να εκβιάσει την ακύρωση του διαγωνισμού, από τον οποίο το ελληνικό δημόσιο θα εισπράξει 258 εκ. ευρώ.

Στην προσπάθειά της αυτή, η Νέα Δημοκρατία δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να αθροίσει τις αρνητικές της ψήφους, στην διάσκεψη των Προέδρων, με αυτές της Χρυσής Αυγής.

Οι πολίτες παρακολουθούν και κρίνουν».

Σ. Θεοδωράκης: Πρώτα να βγει η απόφαση του ΣτΕ και μετά η συγκρότηση του ΕΣΡ

Να περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), πριν από τη συγκρότηση ενός ισχυρού Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Η λογική κλείνω και περιορίζω τις αγορές είναι λογική σοβιετικών καθεστώτων και όχι δυτικών κοινωνιών

Ποιους προτείνει ο Ν. Βούτσης;

Ο Πρόεδρος της Βουλής για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να προτείνει τον Ροδόλφο Μορώνη. Ο Ρ.Μορώνης είναι δημοσιογράφος, πρόεδρος του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων και πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ.

Για τη θέση του αντιπροέδρου ο Ν. Βούτσης προτείνει τον Γεώργιο Πλειό, που είναι καθηγητής στο τμήμα ΜΜΕ και Επικοινωνίας του ΕΚΠΑ και μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την ελευθερία στον Τύπο και τα ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή, για τις θέσεις των μελών προτείνει τους: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Βασίλη Καραποστόλη, Λίλιαν Μήτρου, Φανή Πετραλιά, Αγγελική Σγώρα, Ιωάννη Τζανετάκο και Κωνσταντίνο Τσακίρη.

Ν. Βούτσης: Η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να συγκρότησει το ΕΣΡ

Ότι η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να συγκρότησει το ΕΣΡ υποστήριξε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανοίγοντας στις 14:00 το μεσημέρι τη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ είναι πάρα πολλές και οι εκκρεμότητες που δημιουργεί η μη δημιουργία του είναι πάρα πολλές και πολύ σοβαρές και εμείς έχουμε το μέρος της ευθύνης που κατά το Σύνταγμα μας αναλογεί. Είναι ένα πλήθος ζητημάτων, πλήθος ελεγκτικών, ρυθμιστικών και ουσία κανονιστικών διαδικασιών, με βάση τις οποίες το ΕΣΡ διαμορφώνει το τηλεοπτικό τοπίο. Υπάρχει λοιπόν μια αναπηρία παρατεταμένη που δημιουργεί πολλά προβλήματα

The post Ναυάγιο στη Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα