Σε θρίλερ έχουν μετατραπεί οι τηλεοπτικές άδειες- Τι αναφέρουν Παππάς- Κρέτσος; Πυρά από τη ΝΔ

12:59 19/10/2016 - Πηγή: iPop

Υπό κατάρρευση φέρεται να είναι ο νόμος σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ως « παραδεκτές» τις προσφυγές των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες.

Για την απόφαση του ΣτΕ μίλησε ο υπουργός, Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος χαρακτηριστικά τόνισε: «Εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός γυρίζουμε σε καθεστώς με μη αδειοδοτημένα κανάλια». Στο εν λόγω ζήτημα αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, εξηγώντας

πως «αν το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο τηλεοπτικό καθεστώς».

Τι δήλωσε ο Λ. Κρέτσος;

Σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά 90,1 ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος επισήμανε όταν ερωτήθηκε για το τι θα γίνει με τους δύο νέους υπερθεματιστές που έχουν λάβει τηλεοπτική άδεια τονίζοντας πως «ξεκινάμε ξανά από το μηδέν».

«Η Κυβέρνηση θα σεβαστεί την όποια απόφαση της Δικαιοσύνης και αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός θα επιστραφούν τα χρήματα της πρώτης δόσης στους υπερθεματιστές» διαβεβαίωσε και πρόσθεσε:

Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε προσπάθεια χειραγώγησης δεν πρέπει να υπάρχει

«Η Κυβέρνηση θα επανακαταθέσει την τροπολογία που προβλέπει τη διακοπή λειτουργίας σε πέντε μέρες για τα κανάλια που δεν έχουν λάβει άδεια» σημείωσε και απηύθυνε κάλεσμα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση να ανταποκριθεί στην προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Για την απόφαση του ΣτΕ:

Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν άλλαξε τίποτα επισήμανε και ανέφερε ότι «είναι μια μάχη που θα δώσει η κυβέρνηση λέγοντας πως ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι συμβατό με το Σύνταγμα».

Κλείνοντας τη συνέντευξη του δήλωσε πως «η Κυβέρνηση δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εξηγώντας πως το κράτος έχει αποδείξει ότι έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει και έχει την πολιτική βούληση για συναίνεση σε βασικά ζητήματα».

Πυρά κατά της Κυβέρνησης από την Αξιωματική Αντιπολίτευση:

Απαράδεκτη πρόκληση, χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, την πιθανή επαναφορά της «τροπολογίας Παππά» για τα κανάλια, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο Γ. Κουμουτσάκος, μέσω twitter, σχολιάζει το ζήτημα λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μετά την απόφαση του ΣτΕ, τυχόν επαναφορά της διαβόητης «τροπολογίας Παππά» θα είναι απαράδεκτη πρόκληση στη θεσμική και δημοκρατική τάξη».

Μετά την απόφαση του ΣΤΕ, τυχόν επαναφορά της διαβόητης «τροπολογίας Παππά» θα είναι απαράδεκτη πρόκληση στη θεσμική και δημοκρατική τάξη.

— Giorgos Koumoutsakos (@GKoumoutsakos) October 19, 2016

Διαβάστε επίσης:

«Εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός γυρίζουμε σε καθεστώς με μη αδειοδοτημένα κανάλια» (Video)

photo:Nikos Libertas/SOOC

The post Σε θρίλερ έχουν μετατραπεί οι τηλεοπτικές άδειες- Τι αναφέρουν Παππάς- Κρέτσος; Πυρά από τη ΝΔ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα