Να γυρίσουν στη χώρα τους μετά τον πόλεμο επιθυμούν οι πρόσφυγες

17:36 31/3/2016 - Πηγή: iPop

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται πως σχεδόν κανένας πρόσφυγας δεν επιθυμεί να μείνει στην χώρα μας, ενώ παράλληλα σημειώνεται ότι οι περισσότεροι επιθυμούν να γυρίσουν στη χώρα τους μετά τη λήξη του πολέμου. Τα εν λόγω τονίζει σχετική έρευνα της Κάπα Research η οποία διεξήχθη για την Ένωση Περιφερειών.

Το 90% των προσφύγων έχουν αφήσει πίσω συγγενικό τους πρόσωπο ενώ οι μισοί δήλωσαν πως έχουν εκεί περιουσιακά στοιχεία. Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε η έρευνα της Κάπα Research το 36,3% αναγκάστηκε να εγκαταλείψει

τις εστίες του λόγω του κύματος μίσους των μελών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ το το 56,6% λόγω του καθεστώτος που επικρατεί. Μόλις το 22,4% δήλωσε πως εγκατέλειψε την Συρία εξαιτίας του Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού.

Τους 51.000 έχουν ξεπεράσει τις τελευταίες ώρες οι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα στις 8:00 το πρωί της Πέμπτης ο αριθμός των εγκλωβισμένων στην Ελλάδα ατόμων έφτασε τους 51.393.

Να σημειωθεί πως το 70% του συνόλου των προσφύγων που διερωτήθηκαν έχουν φτάσει στην Ελλάδα μαζί με κάποιο οικείο πρόσωπο τους και για να φτάσουν στην Ελλάδα έκαναν περίπου ένα μήνα. Πάνω από τους μισούς και συγκεκριμένα 6 στους 10 είπαν πως έμειναν για πάνω από δέκα μέρες σε κάποιο κατάλυμα ενδιάμεσης χώρας το οποίο πιθανολογείται να βρίσκεται στην Τουρκία.

Το 56,8%, τονίζεται ότι πριν αφήσει πίσω τη χώρα του σύλλεξε πληροφορίες είτε από άλλα άτομα που έφυγαν νωρίτερα και πλέον διαμένουν σε κάποια χώρα της Ε.Ε. είτε από το διαδίκτυο.

Οι 7 στους 10 πρόσφυγες από τους οποίους διαμένουν στα κέντρα υποδοχής/φιλοξενίας του Λεκανοπεδίου έχουν στόχο να φτάσουν στη Γερμανία και δηλώνουν πολύ ή αρκετά αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουν (59,6%), ενώ μόνο ένα μικρό ποσοστό δηλώνει πως θα μπορούσε να μείνει στην Ελλάδα.

Σημείωση!

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα κατά 77,6% και η Γερμανία κατά 74% συγκεντρώνουν τις περισσότερες θετικές γνώμες ανάμεσα στις χώρες τις οποίες διαδραματίζουν ρόλο στο προσφυγικό ζήτημα. Τα χειρότερα σχόλια κερδίσουν η Τουρκία και η Ρωσία.

Για τους πρόσφυγες, η Ελλάδα είναι χώρα – transit κυρίως εξαιτίας της ευκολίας να περάσει κάποιος τα σύνορα (76,3%) και του χαμηλού κόστους (είναι πιο φθηνά 19,1%).

Οι πρόσφυγες δηλώνουν ευχαριστημένοι από τη συμπεριφορά των Ελλήνων, αλλά κατά μεγάλο ποσοστό δηλώνουν πως βασικό πρόβλημα το οποίο συναντούν στην επαφή τους με τις υπηρεσίες του κράτους είναι η γλώσσα.

Να θυμίσουμε πως τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η επαναπροώθηση μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία επιβεβαίωσε την Πέμπτη η Κομισιόν.

photo:Dimitris Kyriakopoulos / SOOC

The post Να γυρίσουν στη χώρα τους μετά τον πόλεμο επιθυμούν οι πρόσφυγες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα