Μυτιλήνη: Έγκαιρη καταβολή αποζημιώσεων στους σεισμόπληκτους

21:01 18/6/2017 - Πηγή: iPop

Ξεκίνησε ο μηχανισμός για την έγκαιρη αποζημίωση των σεισμόπληκτων της Μυτιλήνης. Την Κυριακή ενημερώθηκαν οι κάτοικοι της Βρίσας, για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να καταβληθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του, ο Δήμος Λέσβου θα προκαταβάλει τις αποζημιώσεις ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Έχουν ξεκινήσει ήδη οι υποβολές των αιτήσεων, τόσο στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όσο και στα ΚΕΠ

του δήμου Λέσβου, καθώς και στα γραφεία των πρώην δήμων και τα κοινοτικά γραφεία. Ειδικά για την περιοχή της Βρίσας, θα λειτουργήσει και το γραφείο στα Βατερά, εκτός από τον Πολιχνίτο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι εργασίες στις περιοχές Βρίσας -Πολιχνίτου, Πλωμαρίου και Μυτιλήνης, όπου συνεργεία εργολάβων θα γκρεμίσουν ετοιμόρροπους τοίχους και θα απομακρύνουν τα ερείπια για την ασφάλεια των κατοίκων.

Σε δηλώσεις του στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο αντιδήμαρχος Λέσβου Κώστας Κατσαρός είπε: «Έχουν δηλωθεί τουλάχιστον 100 σημεία με ετοιμόρροπους τοίχους, από τα οποία θα ξεκινήσουν οι εργολάβοι, πάντα σε συνεργασία με τους μηχανικούς που πραγματοποιούν τους ελέγχους».

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΔιάβασε επίσης:

Μυτιλήνη: Παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο η καταστροφή της Βρίσας

The post Μυτιλήνη: Έγκαιρη καταβολή αποζημιώσεων στους σεισμόπληκτους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα