Μουντιάλ 2022: Νεκρός Αμερικανός δημοσιογράφος που κάλυπτε την αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Αργεντινή – Ο αδερφός του ισχυρίζεται ότι «τον σκότωσαν»

15:06 10/12/2022 - Πηγή: iPop

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Grant Wahl άφησε την τελευταία του πνοή στα δημοσιογραφικά θεωρεία την ώρα που παρακολουθούσε την αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Αργεντινή στην Ντόχα του Κατάρ. Τον περασμένο μήνα ο Wahl συνελήφθη για σύντομο χρονικό διάστημα από τις αρχές του Κατάρ επειδή προσπάθησε να εισέλθει σε ένα γήπεδο φορώντας μια μπλούζα ουράνιου τόξου, για να υποστηρίξει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Όπως αναφέρθηκε σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο Wahl, ενώ κάλυπτε τη νίκη της

Αργεντινής στον προημιτελικό επί της Ολλανδίας την Παρασκευή 9/12, κατέρρευσε στο Lusail Iconic Stadium και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ένα κοντινό νοσοκομείο. Δεν είναι σαφές ακόμη το αν πέθανε στο νοσοκομείο ή κατά τη μεταφορά του.

Μουντιάλ 2022: «Ο θάνατος είναι μέρος της ζωής, είτε στην δουλειά είτε στον ύπνο», είπε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης για τον θάνατο ενός ακόμα εργάτη

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, στον ίδιο απονεμήθηκε ένα βραβείο από τον θρύλο του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας Ronaldo, για την κάλυψη σε οκτώ συνεχόμενα Παγκόσμια Κύπελλα – το πρώτο του ήταν στις ΗΠΑ το 1994.

View this post on Instagram

A post shared by Grant Wahl (@grant_wahl)

Κατάρ: Νεκρός Αμερικανός δημοσιογράφος – Τι ισχυρίζεται ο αδερφός του;

Ο αδερφός του, Eric, πιστεύει ότι μπορεί να έχει εμπλακεί με κάποιον τρόπο στο θάνατό του η κυβέρνηση του Κατάρ.

«Το όνομά μου είναι Eric Wahl. Ζω στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον. Είμαι ο αδερφός του Grant Wahl. Είμαι γκέι», είπε σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram πριν κάνει τον λογαριασμό του ιδιωτικό. «Είμαι ο λόγος που φόρεσε τη φανέλα του ουράνιου τόξου στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο αδερφός μου ήταν υγιής. Μου είπε ότι δέχθηκε απειλές θανάτου. Δεν πιστεύω ότι ο αδερφός μου μόλις πέθανε. Πιστεύω ότι σκοτώθηκε. Και απλά ικετεύω για οποιαδήποτε βοήθεια».

Εκτός από τη μπλούζα του με θέμα το ουράνιο τόξο, ο Wahl υπήρξε ένθερμος επικριτής της κυβέρνησης του Κατάρ και της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Την Πέμπτη 8/12, έγραψε «Απλώς δεν τους νοιάζει. Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ δεν κρύβουν καν την απάθειά τους για τους θανάτους μεταναστών εργατών, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου», σε ένα άρθρο του στο Substack.

«Ακόμα προσπαθούμε να μάθουμε για τις συνθήκες θανάτου του», συνέχισε ο Eric. «Κατέρρευσε στο γήπεδο, του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε από την Uber στο νοσοκομείο και πέθανε».

4 πολύ δυνατές και συμβολικές κινήσεις διαμαρτυρίας στο Μουντιάλ του Κατάρ

Ο Wahl μάλιστα γιόρτασε τα 48α γενέθλιά του την Πέμπτη 8/12 με φίλους στο Κατάρ, μια μέρα πριν καταρρεύσει. Στη συνέχεια, ο Αμερικανός δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι αντιμετώπιζε βρογχίτιδα, ενώ δεν ένιωθε πολύ καλά στην υγεία του.

View this post on Instagram

A post shared by Grant Wahl (@grant_wahl)

«Το σώμα μου νομίζω μου είπε, φίλε, δεν κοιμάσαι αρκετά». Επαναστάτησε», ανέφερε ο Wahl στο podcast του, «Futbol with Grant Wahl», την Πέμπτη 8/12. «Έχω λοιπόν μια περίπτωση βρογχίτιδας αυτή την εβδομάδα, έχω πάει στην ιατρική κλινική δύο φορές τώρα. Αισθάνομαι καλύτερα σήμερα, βασικά ακύρωσα τα πάντα αυτήν την Πέμπτη και κοιμήθηκα. Και τα πάω λίγο καλύτερα. Νομίζω ότι μπορείς να πεις όταν ακούς τη φωνή μου ότι δεν είμαι 100 τοις εκατό καλά».

Δηλώσεις από εκπρόσωπο του οργανισμού του Κατάρ

Ένας εκπρόσωπος του οργανισμού του Κατάρ που είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης και Κληρονομιάς, δήλωσε: «Είμαστε βαθιά λυπημένοι για τον θάνατο του Αμερικανού δημοσιογράφου Grant Wahl».

«Ο Grant ήταν γνωστός για την τεράστια αγάπη του για το ποδόσφαιρο και ήταν στο Κατάρ για να καλύψει το όγδοο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA.

Τα ήξερες; Αυτά είναι τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία του Μουντιάλ

Αρρώστησε στην κερκίδα των μέσων ενημέρωσης του Lusail Stadium, κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού αγώνα των προημιτελικών μεταξύ Αργεντινής – Ολλανδίας. Έλαβε άμεση επείγουσα ιατρική περίθαλψη επί τόπου, η οποία συνεχίστηκε καθώς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Hamad.

Είμαστε σε επαφή με την Πρεσβεία των ΗΠΑ και τις αρμόδιες τοπικές αρχές για να διασφαλίσουμε ότι η διαδικασία επαναπατρισμού της σορού είναι σύμφωνη με τις επιθυμίες της οικογένειας».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μουντιάλ 2022: Νεκρός Αμερικανός δημοσιογράφος που κάλυπτε την αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Αργεντινή – Ο αδερφός του ισχυρίζεται ότι «τον σκότωσαν» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μουντιάλ 2022, Νεκρός Αμερικανός, Ολλανδίας, Αργεντινή –,mountial 2022, nekros amerikanos, ollandias, argentini –