Μοσκοβισί: Δεν είναι δυνατό να έχουμε μια αμερικανική Κυβέρνηση που να εύχεται τη διάλυση της Ε.Ε.

18:23 16/1/2017 - Πηγή: iPop

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, με αφορμή τη συνέντευξη του νεοεκλεγέντα Προέδρου, ο οποίος έκανε λόγο για διάσπαση της Ε.Ε.

Ο Πιερ Μοσκοβισί χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για το Brexit αλλά και τη γενικότερη διάλυση της Ε.Ε.

«Το να έχουμε μια αμερικανική Κυβέρνηση η οποία να εύχεται τη διάλυση της Ευρώπης απλώς δεν είναι δυνατό», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Δεν αποδέχομαι αυτή την οπτική των πραγμάτων

και δεν πιστεύω ότι σχόλια τα οποία δοξάζουν την διάσπαση της Ε.Ε., προβλέποντας νέες αποχωρήσεις από την Ένωση, είναι ό,τι καλύτερο για τις ευρωατλαντικές σχέσεις

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι περιμένει απ’ τον Τραμπ «να βρίσκεται δίπλα στην Ευρώπη στο πλαίσιο αυτής της ισχυρής σχέσης».

Θυμίζουμε ότι ο Ντ. Τραμπ στη συνέντευξή του χαρακτήρισε το Brexit ως κάτι «εξαιρετικό», ενώ εκτίμησε ότι κι άλλοι λαοί της Ε.Ε. θα επιθυμήσουν να επιβεβαιώσουν την εθνική τους ιδιαιτερότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Η Κομισιόν σχολιάζει τη συνέντευξη του Τραμπ: Τη διαβάσαμε με ενδιαφέρον

The post Μοσκοβισί: Δεν είναι δυνατό να έχουμε μια αμερικανική Κυβέρνηση που να εύχεται τη διάλυση της Ε.Ε. appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα