Μωρό και θάλασσα ή πισίνα: Όσα πρέπει να ξέρεις

17:14 9/6/2017 - Πηγή: iPop

Η θερμοκρασία ανεβαίνει κι εσύ σκέφτεσαι μια βουτιά στη θάλασσα ή την πισίνα ή ακόμα καλύτερα προετοιμάζεσαι για τις καλοκαιρινές διακοπές. Και αγχώνεσαι για το αν μπορεί να μπει το μωρό στο νερό και τι πρέπει να κάνεις για την ασφάλειά του! Σου έχω συγκεντρώσει όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Αν το μωρό σου είναι μικρότερο των 3 μηνών μην το βάλεις στη θάλασσα ή την πισίνα. Είναι πολύ μικρό και ακόμα δεν μπορεί να ρυθμίσει την θερμοκρασία του σώματός του, οπότε

καλύτερα να το αποφύγεις.

Αν είναι μεγαλύτερο, μπορείς. Πάντα υπό προΰποθέσεις, οι οποίες μάλιστα προσαρμόζονται ανάλογα στην κάθε περίπτωση.

Απόφυγε τις ώρες που «καίει» πολύ ο ήλιος, στην Ελλάδα είναι 12-4, για να προστατεύσεις το ευαίσθητο δερματάκι του. Γενικά να εκθέτεις κάθε μέρα το μωρό στον ήλιο και να αυξάνεις τον χρόνο έκθεσής του σταδιακά για να αρχίσει να παίρνει βιταμίνη d, αλλά και να μαυρίζει.

Βρες μια πολύ καθαρή παραλία και θάλασσα για το μωρό για να μην πάθει κάποια μόλυνση. Φόρεσε του καπελάκι ηλίου και αδιάβροχη πάνα μιας χρήσεως ή ακόμα καλύτερα πάνα μαγιώ. Αμέσως μετά το μπάνιο ξέπλυνέ το με νερό. Αν είναι πολύ μικρό το μωρό μην το έχεις μέσα στο νερό για περισσότερο από 15′. Αν είναι πάνω από 12 μηνών μπορείς να το αφήσεις μέχρι 30-40′.

Αν θέλεις να μπείτε σε πισίνα, θα πρότεινα να είναι χωρίς πολύ κόσμο και να ξέρεις ότι σίγουρα τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Αλλιώς καλύτερα να μην το ρισκάρεις με το μωρό.

Μην ξεχάσεις:Να βρέξεις σταδιακά το μωρό ξεκινώντας από τα ποδαράκια του για να πάρει θερμοκρασία και να συνηθίσει το νερό.Όσο μικρότερο είναι τόσο πιο «κολλημένο» να το έχεις στην αγκαλιά σου. Για να νιώθει ασφάλεια.Αν δεν του αρέσει, μην το πιέσεις. Μην συνδυάσει το μπάνιο στη θάλασσα με φόβο κτλ. Θα δοκιμάσεις να το ξαναβάλεις κάποια άλλη στιγμή.Αν θηλάζει, μπορείς να το θηλάσεις και μέσα στη θάλασσα. Δεν χρειάζεται να βγείτε στην άμμο.Προσοχή:

Ακόμα και αν το μωρό σου κάνει baby swimming και είναι εξοικειωμένο με το νερό, ή του φοράς σωσίβιο κι επιπλέει, ποτέ μην το αφήσεις σε απόσταση από σένα. Πάντα να είσαι όσο πιο κοντά του γίνεται. Και δεν χρειάζεται να πάτε στα βαθειά. Να είστε στα ρηχά και να μπορείς να το ελέγχεις πάντα.

#giorgosourountzoglou

Ο Γιώργος μπήκε στη θάλασσα για πρώτης φορά όταν ήταν 4,5 μηνών. Εμείς ήμασταν αγχωμένοι, μην βραχούν τα ματάκια του, μην κλάψει κτλ. Αυτός άρχισε να πλατσουρίζει με τα ποδαράκια του και να διασκεδάζει. Τον κρατούσαμε αγκαλιά συνεχώς και μας έβλεπε όλη την ώρα. Κάναμε ήρεμες κινήσεις και φροντίζαμε να μην είμαστε δίπλα σε κόσμο. Φορούσε πάνα μαγιώ και καπελάκι και μόλις βγαίναμε, του έβαζα ένα κοντομάνικο φορμάκι ή τον κρατούσα τυλιγμένο με το μπουρνούζι του (αναλόγως την ώρα και τη θερμοκρασία).

#ipop_mystory

Εσείς κάνατε το πρώτο σας μπάνιο στη θάλασσα; Πώς ήταν η εμπειρία σας;

#ipop_apories

Υπάρχει κάτι άλλο που σε απασχολεί για το πρώτο σας μπάνιο στη θάλασσα; Ρώτησέ με μήπως μπορώ να σε βοηθήσω.

The post Μωρό και θάλασσα ή πισίνα: Όσα πρέπει να ξέρεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα