Μήνυση Τζιτζικώστα για την κατάσταση στην Ειδομένη

16:24 19/5/2016 - Πηγή: iPop

Μηνυτήρια αναφορά σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη κατέθεσε την Πέμπτη ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Η μήνυση είναι κατά παντός υπευθύνου και εστιάζει στις συνθήκες διαβίωσης στον άτυπο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη, όπως επίσης στο Κιλκίς αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Περιφερειάρχης κατέθεσε την μήνυση ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης.

O Απόστολος Τζιτζικώστας κατά κατά την αποχώρησή του

από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης ζήτησε από την «ελληνική Κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση εκκένωση της Ειδομένης και στον αναλογικό επιμερισμό του προσφυγικού πληθυσμού σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα» και τόνισε πως «δεν μπορεί η Κεντρική Μακεδονία να σηκώνει όλο το βάρος του προσφυγικού ζητήματος».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης εξήγησε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο ενώ επίσης κατηγόρησε την Κυβέρνηση για παντελή απραξία και σημείωσε: «Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα».

«Υπάρχουν ανοιχτά θέματα ασφαλείας και υγείας και γι’ αυτό το λόγο σήμερα, εφόσον όλο το προηγούμενο διάστημα δεν βλέπω από την κυβέρνηση να θέλει να δώσει μία λύση σ’ αυτό το ζήτημα, αναγκάστηκα να έρθω στη Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης και να ζητήσω την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Τα ψέματα τελείωσαν. Ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του» πρόσθεσε.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Μήνυση Τζιτζικώστα για την κατάσταση στην Ειδομένη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα