Τεταμένο το κλίμα στις Επιτροπές της Βουλής- Αναβρασμός για το πολυνομοσχέδιο

15:58 19/5/2016 - Πηγή: iPop

Πολύ τεταμένο δείχνει να είναι το κλίμα στη Βουλή όπου συζήτησε την Πέμπτη η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο. Πολλές ήταν οι αντεγκλήσεις ανάμεσα στην Κυβέρνηση, την Νέα Δημοκρατία και την Χρυσή Αυγή.

Κατά την έναρξη της συζήτησης ο Μάκης Μπαλαούρας τόνισε: «Με πληροφόρησαν ότι κατατίθενται τώρα»

ενώ από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκη, σημείωσε πως θα καταθέσει νομοτεχνική βελτίωση με τα παραρτήματα.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης αποκάλεσε τον Υπουργό «Αδαή και ανόητο» ενώ φανερά εκνευρισμένος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ο οποίος ήταν επί δέκα λεπτά όρθιος του τόνισε πως πρέπει να ανακαλέσει.

Ο Μ. Μπαλαούρας ανέφερε: «Θέλετε να πυροδοτήσετε την διαδικασία; Εσείς και μαζί η Χρυσή Αυγή;»και εξήγησε πως «ο υπουργός δεν μίλησε, δεν είπε μία φράση».

Ο Νίκος Δένδιας επισήμανε: «Αυτός ο τσαμπουκάς δεν περνάει», πρόσθεσε όρθιος και σημείωσε πως «η αντιπολίτευση δεν μπορεί να επιτρέψει την συνέχιση ενός ανυπόστατου νομοθετήματος».

Εν συνεχεία ισχυρίσθηκε πως ο Γ. Χουλιαράκης του είπε «ντροπή» ενώ ο Υπουργός ανέφερε: «ένα μέρος της ΝΔ ακολουθεί την ίδια τακτική με αυτή της Χρυσής Αυγής. Εγώ αν διέκοπτα τον ομιλητή θα ντρεπόμουν για λογαριασμό μου».

Τον λόγο πήρε και η Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας:

«Υπάρχει μείζον θέμα ηθικής τάξεως και ειδικά για τους υπουργούς ευθύνης παράβασης καθήκοντος επειδή ζητάτε να δώσει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας εν λευκώ σε ένα Ταμείο για 99 χρόνια. Κανένα κόμμα δεν θα μπει στην συζήτηση χωρίς τα παραρτήματα. Που να χτυπιέστε, η συζήτηση δεν θα αρχίσει».

Να θυμίσουμε πως στη Βουλή κατατέθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης και η τροπολογία για τον αυτόματο «κόφτη», λίγες ώρες μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει.

Κατά την έναρξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου για την αξιολόγηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλης ο Ηλίας Κασιδιάρης βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί κατά της Κυβέρνησης και κατά του προέδρου της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Μάκη Μπαλαούρα.

Μόλις πήρε το λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής άρχισε να φωνάζει. Τότε επενέβη ο προεδρεύων της επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας και ζήτησε από τον Ηλία Κασιδιάρη να σταματήσει και να περιμένει τη σειρά του.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής αποκάλεσε τον Μ. Μπαλαούρα «βλάκα» και «καραγκιόζη» και αυτός του απάντησε:

«Μη μου σηκώνεις εμένα τη φωνή. Δεν φοβηθήκαμε τους όμοιούς σου με τα τανκς, θα φοβηθούμε εσένα;».

The post Τεταμένο το κλίμα στις Επιτροπές της Βουλής- Αναβρασμός για το πολυνομοσχέδιο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα